Politiediensten uit onze regio houden minuut stilte voor overleden politieagent

Ook PZ Getevallei herdenkt gevallen collega

Verschillende politiezones uit onze regio hielden een minuut stilte voor de 36-jarige overleden politieman Jonathan, die maandag werd neergeschoten tijdens een huiszoeking in Lodelinsart. Ook de PZ Getevallei en de PZ HerKo (Herent-Kortenberg) namen hun tijd om de overleden politieman te herdenken.

“Als politieagent weet je natuurlijk welke gevaren er loeren tijdens de uitvoering van je job. Maar toch raakt het je elke keer weer. De politie hangt als één familie aan elkaar, we steunen elkaar dagdagelijks. Het feit dat er met een van ons iets gebeurt komt heel erg hard aan bij iedereen", zegt Julie Huyghebaert, woordvoerster van de PZ Getevallei.

"Je koos deze job vanuit een ideologie om een verschil te maken in de samenleving. Je doet deze job om anderen te beschermen en om bij te dragen aan een veilige samenleving. Het voelt onwezenlijk aan dat je door gewoon je job te doen plots nooit meer thuiskomt. Dat raakt ons allemaal. Wij zijn één grote familie en verbonden met elkaar. Door onze vlag halfstok te hangen en een minuut stilte te houden om 12 uur willen we niet alleen ons respect tonen, maar ook een teken van steun geven aan familie, vrienden, kennissen, maar vooral ook vooral voor de zwaargewonde en achterblijvende collega van de speciale eenheid, voor wie dit evenzeer een zwaar trauma is", besluit Huyghebaert.

PZ HerKo
Ook de PZ HerKo hield een minuut stilte voor hun overleden collega

Lees meer over