Onderzoek naar algemeen directeur van scholengroep na klachten van werknemers over grensoverschrijdend gedrag

9 februari 2024 | 09u59 | Gepost door annpeeters
school
Een groep werknemers heeft een aanklacht ingediend tegen de algemeen directeur van GO! scholengroep Huis 11, met scholen in Leuven en het Hageland. Ze beschuldigen de directeur van het creëren van een giftige werkomgeving en grensoverschrijdend gedrag. 

Werknemers hebben een klacht ingediend vanwege het giftige leiderschap en wangedrag van de algemeen directeur K.V. binnen de scholengroep. Ze willen anoniem blijven uit angst voor represailles. De algemeen directeur wordt beschuldigd van manipulatie, het creëren van ruzies onder collega's, discriminatie en het maken van kwetsende opmerkingen. De raad van bestuur wordt bekritiseerd omdat ze niet adequaat hebben gereageerd op eerdere meldingen van het gedrag van de directeur en van corruptie. Klachten en meldingen zijn genegeerd en medewerkers zijn moedeloos geworden en sommigen hebben de organisatie verlaten. De slachtoffers blijven zonder erkenning en excuses achter en worden geconfronteerd met victim blaming.

Er vond een onderzoek door een externe preventiedienst plaats. De resultaten van het onderzoek worden niet openbaar gemaakt om de privacy van de betrokkenen te beschermen. Er zal een hoorzitting plaatsvinden en de raad van bestuur zal beslissen welke maatregelen er moeten worden genomen. Op dit moment heeft de algemeen directeur nog niet gereageerd op de beschuldigingen. "We kunnen over de inhoud van deze zaak, net als over andere personeelsdossiers, geen informatie meegeven. Ik kan enkel bevestigen dat er een onderzoek heeft plaatsgevonden in opdracht van de raad van bestuur van de scholengroep. Dat onderzoek is uitgevoerd door de externe preventiedienst. De raad van bestuur zal zich buigen over de verdere stappen", zegt Nathalie Jennes, woordvoerder van GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.

De directeur wil zelf niet inhoudelijk reageren in de pers, maar laat wel via haar advocaat het volgende weten: “Mijn cliënte neemt deze aantijgingen zeer ernstig en dringt aan op een grondig onderzoek. Zij betwist ze uitdrukkelijk en ervaart ze als lasterlijk. Zij vertrouwt erop dat een diepgravend, zorgvuldig en sereen onderzoek de feiten correct zal belichten.”

Lees meer over