Na maanden in eigen kot mag ook zanger Sammy Moore weer optreden: "Nieuwe single lanceer ik op 17 september"

Sammy Moore
Zanger Sammy Moore uit Rotselaar mag, net als veel van zijn collega's, eindelijk weer buiten komen en doen wat hij het liefst doet, dat is optreden voor een live publiek. Tegelijk heeft hij een nieuwe single klaar. Habibi heet die en de zanger stelt zijn nieuw nummer voor op zaterdag 18 september in brasserie Het Catarakse in de Hampstraat 1 in Heers. "Het is er eentje met oosterse invloeden."

Het nummer werd geschreven door Sammy's vaste muzikale ploeg, met name David Vervoort en Jim Nijs. 

"Deze keer gooide ik het muzikaal over een andere boeg. Ik was altijd al geïntrigeerd door de oosterse wereld. Mijn vader heeft Marrokaans-Spaans bloed en mijn mama is een Vlaamse. Het was voor mij een logische keuze om Oosterse tintjes toe te voegen aan het nummer. Het voelt heel zomers aan, waardoor ik hoop om toch nog enkele stralen zonneschijn naar boven te brengen bij het publiek.”

Voor de videoclip koos de zanger voor een  Marokkaanse setting. “Het decor is een Oosterse tent gevuld met typische aspecten uit die wereld. Buikdanseressen, een waterpijp en ook  de typische thee mochten niet ontbreken. Het voelt alsof je midden in een zanderige woestijn zit."

Sammy
Eindelijk mag Sammy weer buiten komen.

Blij met versoepeling coronamaatregelen

Met ruim 120 boekingen per jaar is Sammy Moore één van de meest opgemerkte Vlaamse artiesten die bovendien kan rekenen op een schare trouwe fans, zo ook bij zijn fanclub in Aarschot waar iedereen blij is dat optredens weer mogen. "Natuurlijk zijn we blij dat we hem weer live kunnen zien optreden, samen met anderen proberen we naar zoveel mogelijk optredens te gaan, dat zijn er vaak meerdere per week", zegt één van de fans. 

Ook de zanger zelf is blij dat de coronamaatregelen eindelijk wat verzwakt werden en hij weer op podia mag staan in Vlaanderen. "Intussen zijn er vier fanclubs, naast Aarschot ook in West- en Oost-Vlaanderen en in Limburg. In die laatste stel ik mijn single voor. Het is zolang geleden en ik heb er zoveel goesting in, de telefoon staat intussen weer roodgloeiend en dat is een fijn gevoel. Intussen breidde ik mijn repertoire uit met Duitse, Spaanse en Franse nummers. Haal de zakdoek maar boven want Les Lacs Du Connemara van Michel Sardou zit er ook tussen", besluit Sammy lachend. 

Wie de voorstelling van de nieuwe single live wil beleven, reserveert zijn of haar plekje bij Sabine op het nummer 0487 42 59 43. De nieuwe single kan je downloaden vanaf dan via de klassieke streaming platformen. 

Sammy Moore - Habibi

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Lees meer over