Meer dan 30 minuten aanschuiven aan tankstations in onze regio, om 23.30 uur kwamen er nog mensen tanken

25 februari 2022 | 22u39 | Gepost door annpeeters
tankstation
Het was vrijdagavond 25 februari nog altijd druk aan de tankstations in onze regio. Met de prijsstijging zaterdag in het achterhoofd kwamen velen nog snel hun tank vullen maar tegelijkertijd hadden ze ook jerrycans mee om extra benzine in te slaan.  Zelfs om 23.30 uur stonden er nog verschillende bestuurders in Tielt-Winge te wachten op hun beurt. 

Zaterdag gaan de brandstofprijzen in ons land de hoogte in. De maximumprijs voor benzine 95 stijgt tot een recordhoogte van 1,87 euro voor een liter en die voor een liter diesel tot 1,93 euro. Daarom willen heel wat chauffeurs nog snel hun tank vullen.

Op de Leuvensesteenweg in Tielt-Winge was het om 21.30 uur nog meer dan een half uur aanschuiven om te tanken. Dat er nog zoveel volk stond aan te schuiven heeft wellicht ook te maken met het feit dat het benzinestation, samen met 2 anderen op dezelfde steenweg en op amper enkele honderden meters van elkaar,  de goedkoopste prijzen in de regio aanbiedt. 

Tel daar nog het feit bij dat velen met vakantie vertrekken/vertrokken en je weet waarom er nog zoveel volk stond aan te schuiven, in het benzinestation in Tielt-Winge stonden er rond 23.30 uur nog altijd een zevental wagens en kwamen er nog altijd bij. 

De stijgende olieprijzen zijn het gevolg van de oorlog in Oekraïne.