Eerste oprolbare tv voorgesteld in Begijnendijk, wel budget van 100.000 euro nodig

Oprolbare tv
In Begijnendijk werd donderdag 18 november de eerste oprolbare tv voorgesteld. Eerder werd het toestel al geïntroduceerd op een beurs in Amerika maar Audiomix mag als eerste in de Benelux ermee pronken. Vooraleer je begint te dromen, weet dat je er net geen 100.000 euro moet voor ophoesten

Het lijkt erop alsof tv-fabrikanten almaar meer oplossingen zoeken om van hun toestellen iets meer te maken dan louter een tv wanneer die afstaat. De ene projecteert kunstwerken op het scherm wanneer je de tv niet gebruikt, de andere komt met een innovatieve oplossing. LG introduceert namelijk het eerste scherm dat zich, bij niet gebruik, laar oprollen in een box van amper enkele centimeters hoog. "Het is eigenlijk een opstapeling van verschillende technieken die we doorheen de jaren creëerden. Een belangrijke element was de komst van OLED, dat zijn zelfoplichtende pixels. Dit was een van essentiële technieken die nodig waren om te komen tot dit systeem", vertelt Product Information Manager Rommers van LG (rechts op de foto).

Eigenlijk is het toestel niet fonkelnieuw want het werd al 2 jaar geleden bedacht door LG in Korea. "Het werd toen ook voorgesteld op de CES consumentenbeurs in de States. Vandaag komen we met het systeem naar Europa en dit toestel hier is het eerste voor de Benelux."

Beperkte oplage 

Wanneer je zo'n tv in huis wil halen, zal je vrij snel moeten zijn want LG beperkt de productie ervan. "Er worden er 200 maximaal van gemaakt, 30 zijn bestemd voor de Europese markt. Elk toestel wordt ook pas gefabriceerd na bestelling. Je kan het dus niet zomaar in de winkel kopen en meenemen naar huis. Bestellen kan je nu al doen."

De oprolbare tv heeft trouwens geen extra features t.o.v. andere toestellen (behalve natuurlijk dat je hem kan oprollen) en je kan ook niet de maat van het scherm kiezen. "Dat is standaard 65 inch of 1.65 meter."

Innovatie is duur 

Aangezien het testel net geen 100.000 euro kost, zal het wellicht niet meteen voor ieders beurs zijn en daar zijn ze zich bij LG ook van bewust. "We mikken niet meteen op een rijkere doelgroep maar gezien het benodigd budget zullen het toch eerder welgestelde mensen zijn die hem zullen kopen. Alles wat gestoeid is op innovatie heeft nu eenmaal een prijs. Bekijk het als een introductieproduct dat op langer termijn ook effect zal hebben op andere modellen. Ik vergelijk het altijd met de Formule 1. Daar zijn de wagens ook duurder maar uiteindelijk komt de ontwikkelde technologie ook voor een deel de rest van de automarkt ten goede."

Trotse uitbater

Audiomix uitbater Eric Van Nuffelen (links op de foto) is alvast trots dat hij het eerste toestel voor de Benelux naar Begijnendijk heeft kunnen halen. "Wanneer er iets innovatiefs of nieuws op de markt komt, proberen we dat altijd als eerste te hebben. Het heeft wat lobbywerk gevergd maar ik ben blij dat we er nu mee kunnen uitpakken.Ik ben er zeker van dat we er zullen van verkopen, wellicht geen massa maar er zijn zeker mensen die unieke zaken in huis willen halen en dit er beslist eentje van."

Donderdagavond werd het toestel aan het publiek voorgesteld. 

Bekijk ook onderstaand filmpje. 

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Lees meer over