Dag van de Medewerker: zet jouw werkgever je vandaag in de bloemetjes?

bloemen

Bloemisten hebben het druk vandaag, hun bestelwagens rijden al sinds vanochtend uit om boeketten te leveren.

In veel Europese landen wordt Secretaressedag of Dag van de Medewerker gevierd op de derde donderdag van april. De feestdag van elke stille kracht op kantoor werd voor het eerst gevierd in 1952 in de Verenigde Staten. De oorspronkelijke motivatie achter Secretaressedag was om de belangrijke rol te erkennen die secretaresses speelden in het ondersteunen van leidinggevenden en het efficiënt laten verlopen van zakelijke activiteiten. De dag groeide snel in populariteit en verspreidde zich naar andere landen over de hele wereld, waaronder ook naar ons land. 

In veel bedrijven en organisaties is het vieren van Secretaressedag of dag van de medewerker een traditie geworden, wat bijdraagt aan de bedrijfscultuur en het gevoel van samenhorigheid versterkt. Het biedt een gelegenheid voor leidinggevenden en collega’s om hun dankbaarheid te tonen voor de toegewijde en vaak onzichtbare inspanningen van secretariële medewerkers.

Floristen vragen al dagen om boeketten tijdig te reserveren, want op Secretaressedag zelf hebben ze het zeer druk: "Wij leveren vandaag op een aantal secretariaten, bijvoorbeeld dat van KU Leuven, UZ Leuven en Heilig Hart ziekenhuis en dan leveren we ook op bedrijven zoals SBB, Boerenbond, Volvo Lacom, Mediclinic… en sommige werknemers werken van thuis uit, die boeketten worden dan daar geleverd. Onze chauffeurs vertrekken met drie bestelwagens om 8 uur", zeggen ze bij bloemenzaak Stuifmeel & Stamper. 

In UZ Leuven worden vandaag 10.000 bloempotten uitgedeeld, elk personeelslid krijgt er een bloemetje. 

Lees meer over