2,5 miljoen euro voor Vlaams-Brabantse scholenbouw

Nieuw aanmeldsysteem secundair onderwijs is groot succes
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts brengt aan de vooravond van het nieuwe schooljaar goed nieuws. Vlaanderen investeert 2,5 miljoen euro in 21 scholenbouwprojecten in Vlaams-Brabant. “Leerlingen en leerkrachten keren na een welverdiende zomervakantie weer naar de klas. Meer dan ooit is gebleken dat een veilige en comfortabele schoolinfrastructuur broodnodig is”, zegt Weyts.

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. “In deze regeerperiode trekken we een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal investeren we deze regeerperiode wel 3 miljard in schoolinfrastructuur”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

Weyts investeerde in de maand augustus via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 23.691.765,10 euro in maar liefst 193 scholenbouwprojecten in Vlaanderen.  

Een van de blikvangers is de Vrije Lagere School Blauwput in Leuven die met een subsidie van 166.000 euro haar databekabeling en ramen en deuren vernieuwt. De Sint-Jansschool in Leuven krijgt 47.487,27 euro voor dakwerken, Don Bosco Sint-Lambertus uit Leuven krijgt 102.025 euro voor het vernieuwen van elektriciteit en het plaatsen van zonnescreens. Tot slot krijgen Vrije Basisschool Don Bosco in Leuven en Vrije Basisschool VLOM in Haacht respectievelijk 1.124,51 en 8.009,27 euro voor kleine herstellingswerken.

“Het is niet omdat de klassen en de schoolgebouwen tijdens de zomer leegstaan dat we niet verder  bouwen aan de toekomst”, zegt Weyts. “Het is voor leerlingen en leerkrachten eens zo fijn dat zij het nieuwe schooljaar kunnen starten in kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur.”

Lees meer over