14-jarige bowler Wout krijgt sponsorcontract aangeboden: "Ik hoop om van mijn hobby mijn beroep te maken"

Bowler Wout Wouters uit Tremelo legt aan
Bowler Wout Wouters (14) uit Tremelo kreeg van het Nederlandse topmerk Bowltech een sponsorcontract voor een jaar. Hiermee wil het Nederlandse bedrijf, dat instaat voor het bowlingbalmerk Probowl hem steunen in de toekomst. Indien het bowlen geen profbestaan oplevert, dan denkt hij eraan om chirurg te worden.

Wout bowlt al sinds zijn vierde, momenteel traint hij vier keer per week. Hij pakte al twee Belgische titels.

Hij haalt momenteel een gemiddelde van 180. Hij kreeg thuis de de smaak te pakken, daar het bowling centrum er ontstond in 1973 en werd uitgebaat door zijn grootvader. In 2005 namen zijn ouders Gerry en Benny het Bowlingcentrum Tremelo over. Zijn oudere broer en ergens voorbeeld Stef (25) is zijn voorbeeld, zijn gemiddelde bedraagt 201. Wout is linkshandig en zijn bal is gemaak op maat.

“Het was deels een verrassing maar ook een erkenning om dit van Bowltech te krijgen”, opende de tiener die uitkomt in de juniorencategorie. “Twee jaar geleden ben ik het serieuzer beginnen aanpakken, tot nu toe won ik twee Belgische titels. Wat mij motiveert is om ooit een perfect spel en de daaruitvloeiende 300-score te bereiken. Het dichtste dat ik daar in de buurt kwam was met 279 of omgerekend 11 strikes en één spare”, vertelt de knaap die in november 15 jaar zal worden. “Ik denk dat van mijn hobby mijn beroep maken moeilijk zal worden", zegt Wout, die momenteel natuurwetenschappen studeert in het vierde middelbaar aan het Sint-Michiels instituut in Keerbergen (Smiks). "Lukt het niet om professioneel bowler te worden, hoop ik om ooit de kans te krijgen om chirurg te worden", besluit hij.

Lees meer over