Oud politievoertuig is op weg naar Gambia

13 december 2021 | 22u26 | Gepost door annpeeters
combi
In april van dit jaar schonk het gemeentebestuur van Lubbeek een afgedankte politiecombi aan de Lubbeekse vzw Halaai Xale Gambia. Het voertuig werd ontdaan van alle politieattributen en vertrok maandag richting het Afrikaanse Gambia. 

De politiezone Lubbeek vervangt regelmatig haar rollend materieel. De vzw Halaai Xale Gambia vroeg zich af of politiezone Lubbeek een voertuig kon missen voor haar werking in het West-Afrikaanse Gambia. De burgemeester van Lubbeek, Theo Francken, en de voorzitter van het politiecollege, Boutersems burgemeester Chris Vervliet, reageerden enthousiast op de vraag van de vzw: “Het politiecollege en de politieraad konden zich vinden in het opzet van de vzw en besloten daarom om een voertuig te schenken.  Op deze wijze hopen we een klein steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van het dorp waarmee de vzw samenwerkt.”

In de zomer werd het politievoertuig ontdaan van sirenes en andere politieattributen en op maandag 13 december 2021 vertrok het richting de haven van Antwerpen. Vanaf donderdag wordt het schip geladen en zaterdag vertrekt het naar Gambia. Het busje zal 4 à 5 weken onderweg zijn. 

Lees meer over