Zestiger overleden na zware brand in Celestijnenlaan

Brand

De man die zwaargewond raakte na de brand in de Celestijnenlaan, is uiteindelijk bezweken aan zijn verwondingen.

De brand ontstond zaterdag omstreeks 18 uur in een appartement in de Celestijnenlaan in Heverlee. Het appartement waar de brand ontstond bevindt zich op de achtste verdieping. Een bewoner van deze verdieping, die moeite kreeg met ademen door de rook, ging een kijkje nemen en zag door de openstaande deur van de buur dat er brand was op het balkon. Ook een overbuur merkte de vlammen op. Zij verwittigden de hulpdiensten. Toen deze ter plaatse kwamen, waren de vlammen duidelijk zichtbaar van op straat. De Celestijnenlaan werd een paar uur lang afgesloten voor alle verkeer om de hulpdiensten toe te laten hun werk te doen. De bussen van De Lijn volgden een omleiding. Negen bewoners moesten de nacht in een hotel doorbrengen. De bewoners van het gebouw, een vijftigtal personen, waren na het afgaan van het brandalarm naar buiten gekomen. Ze werden tijdelijk opgevangen in centrum het Celestijntje.

Een aantal anderen kon terecht bij vrienden of familie. Na controle door de brandweer en Eandis werd beslist dat een deel van de appartementen van het gebouw zeker tot na het weekend niet meer mogen gebruikt worden ingevolge insijpelend water in de elektriciteitsleidingen. Bij de brand raakte één persoon, de bewoner van het appartement waar de brand ontstond, zwaargewond. De 68-jarige man werd met ernstige brandwonden overgebracht naar het UZ Gasthuisberg en overleed daar.

De brandweer had het vuur snel onder controle. Na een paar uur mocht een deel van de bewoners weer naar huis. Voor de anderen wiens appartement voorlopig onbewoonbaar is, zochten de stadsdiensten een oplossing bij vrienden, familie of in een hotel. Vandaag volgt een nieuw overleg om te zien wanneer zij opnieuw naar huis zouden kunnen. In opdracht van het parket kwamen en branddeskundige en het labo ter plaatse om de juiste oorzaak van de brand te achterhalen.

Ook in de Jean-Baptiste Van Monsstraat in Leuven ontstond vrijdag een brand. Die was vermoedelijk het gevolg van een kortsluiting in de elektriciteitskast in de kelder van het huis.

Brand

Lees meer over