Werken op komst op Sint-Jansbergsesteenweg: bekijk hier welke hinder je kan verwachten

16 september 2022 | 09u06 | Gepost door redactie
Sint-Jansbergsesteenweg

Vanaf maandag 19 september zal het Agentschap Wegen en Verkeer het fietspad op de Sint-Jansbergsesteenweg tussen de kruispunten met de Groeneweg en de Oude Nijvelsebaan in beide richtingen verbeteren. Dat gaat gepaard met de nodige hinder.

Het gaat om een strook van 300 meter ter hoogte van het Jezuïetenpark in Heverlee. AWV zal in twee fases werken om een nieuw verhoogd fietspad in asfalt aan te leggen in plaats van de bestaande betonklinkers.

Voor fietsers wordt een lokale omleiding langs de Oude Nijvelsebaan aangeduid. Doorgaand verkeer dat Overijse en Korbeek-Dijle wil bereiken, wordt vanuit de Tervuursesteenweg (N3) omgeleid. Langsheen de werfzone wordt er op de Sint-Jansbergsesteenweg eenrichtingsverkeer ingesteld in de rijrichting van de Tervuursesteenweg en centrum Leuven. Verkeer kan tijdens deze werken enkel vanuit de Boudewijnlaan (N264) de Sint-Jansbergsesteenweg nog inrijden richting de N3. Daarmee wordt dezelfde rijrichting aangehouden die geldt tijdens de omleiding voor de werken van de stad Leuven aan de voetpaden van de Tervuursesteenweg die momenteel nog bezig zijn.

De aannemer verwijdert eerst de betonklinkers tot op de fundering en legt nadien een verhoogd fietspad in asfalt aan. Het fietspad wordt met nieuwe boordstenen afgewerkt. Ter hoogte van de Groenestraat sluiten de fietspaden in asfalt dan aan op de reeds bestaande betonnen fietspaden van de steenweg.

Lees meer over