Vrienden zetten steunactie op voor Viviane

18 augustus 2021 | 09u48 | Gepost door annpeeters
Viviane
Voor Viviane (66) zit het leven momenteel niet mee. Enkele vrienden besloten om een steunactie voor haar op te starten, zodat ze toch een nieuwe start kan maken.

"Viviane is een fantastische vrouw van 66 jaar, die helaas al héél veel pech in haar leven heeft gehad", zegt Dominique Van De Sompel, initiatiefnemer van de steunactie. "Twee jaar geleden is ze haar echtgenoot verloren, die meer dan 10 jaar gevochten heeft tegen een zware ziekte. Dit heeft enorm veel kosten met zich meegebracht, alsook enorme mentale en fysieke problemen doordat ze meer dan 10 jaar intensief voor hem heeft gezorgd. Zelf is ze nu zwaar ziek, ze heeft hartproblemen en problemen met de spieren, waardoor ze voornamelijk in een rolstoel moet zitten."

Nieuw leven starten

"Op deze manier slaagt Viviane er gewoon niet in om terug een normaal menselijk leven op te bouwen, op een degelijke manier voor zichzelf te zorgen (ook medisch), en terug een nieuwe start te maken. Ze moet zich dan ook zien te redden met een beperkt pensioen, waarvan al minstens € 150 per maand naar de apotheker gaat, laat staan de ziekenhuisfacturen. Mensen zeggen weleens 'ga naar het OCMW', dat heeft ze gedaan, maar daar heeft ze tweemaal 130 euro gekregen en thats it. Zeer jammer is dit voor iemand die altijd klaarstaat, voor iedereen in de straat en daarbuiten, om anderen te helpen, hoe moeilijk het soms ook gaat." 

Steunactie

"De ingezamelde fondsen moeten dienen om enerzijds de hoge ziekenhuiskosten (van het verleden) en dokterskosten te dekken, alsook om een huurwoning te vinden, die aangepast is aan haar beperkte mobiliteit en liefst niet te ver van UZ Leuven gelegen is.. Wij denken dan aan een traplift, valpreventie, …  Ook willen we ervoor zorgen dat ze nu de zorg krijgt die ze nodig heeft en die ze zich ontzegt, denk maar aan tandarts, oogarts, enz.  Wij zijn er zeker van dat, als we samen solidair zijn, we haar nog een mooie toekomst kunnen geven."

Momenteel verblijft Viviane in een gelijkvloers appartementje van een aparthotel in de Dekenstraat in Leuven, maar daar kan ze niet blijven, omdat dat boven haar budget is: "Wij dragen nu al bij in de kosten van haar verblijf, maar deze situatie is slechts een tijdelijke noodoplossing. Viviane heeft een hond, dat is het enige wat ze nog heeft, en die zou ook welkom moeten zijn in haar nieuwe stek. We willen geen medelijden, maar wel solidariteit, daarom hebben we deze actie opgezet."

Wie Viviane wil steunen, kan dit hier.

Viviane

Lees meer over