Vanaf maandag 20 april werken aan bushalte op Diestsesteenweg

17 April 2020 | 23u38 | Gepost door redactie
Vanaf maandag 20 april werken aan bushalte op Diestsesteenweg
Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 20 april aan de bushalte ‘Park Heuvelhof’ richting Leuven op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo. De bushalte wordt heraangelegd en verhoogd. Tijdens de werken volgt het autoverkeer richting Leuven een korte omleiding. De werken duren volgens de huidige planning twee weken.
Het bericht Vanaf maandag 20 april werken aan bushalte op Diestsesteenweg verscheen eerst op Leuven Actueel.

Wegen en Verkeer voert in het voorjaar van 2020 aanpassingen uit aan enkele bushaltes op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo. De bushaltes ‘H. Hartkerk’ (richting Leuven) en ‘Park Heuvelhof’ (richting Leuven) worden aangelegd met een verhoogd opstelperron van ongeveer 20 centimeter hoog. “Het fietspad ter hoogte van deze haltes wordt heraangelegd zodat het in de toekomst op een veilige manier achter de bushalte doorloopt, in plaats van ervoor. De bussen zullen bij deze twee haltes voortaan halte houden op de rijweg. De bushalte ‘H. Hartkerk’ werd afgewerkt in maart 2020. In april pakken we nu ook de bushalte ‘Park Heuvelhof’ aan.”

Autoverkeer richting Leuven omgeleid

De werken aan de bushalte ‘Park Heuvelhof’ duren volgens de huidige planning ongeveer twee weken. Tijdens de werken wordt het verkeer richting Leuven omgeleid via de Borstelstraat, om zo via de Gemeentestraat en de Elfnovemberlaan opnieuw aan te sluiten op de Diestsesteenweg. Het verkeer richting Diest kan wel gewoon doorrijden. Voetgangers en fietsers kunnen in beide richtingen langs de werken door. Voor fietsers wordt een veilige zone voorzien, afgescheiden met bakens.

Het bericht Vanaf maandag 20 april werken aan bushalte op Diestsesteenweg verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over