Vaccinatiecampagne herfstbooster loopt ten einde

buzzy
In september startte Leuven de nieuwe vaccinatiecampagne tegen het coronavirus. Elke 18-plusser die dat wenste, kon zich vanaf dan met een herfstbooster laten inenten. Die vaccinatiecampagne nadert nu haar einde. Op 27 oktober loopt de vaccinatiecampagne af.

Sinds 12 september – eerst enkele weken in de Brabanthal, sinds 3 oktober in de Kinepolis – loopt de Leuvense vaccinatiecampagne voor de herfstbooster. 47% van de 18-plussers kwam langs voor een prik. In heel Vlaanderen heeft 40% van de 18-plussers een herfstbooster gekregen.

De komende twee weken wordt er nog volop geprikt in het vaccinatiecentrum in de Kinepolis. Wie nog geen afspraak gemaakt heeft, maar wel nog graag een herfstbooster wil, doet dat best zo snel mogelijk. Het laatste vaccinatiemoment is gepland op 27 oktober.

Alle Leuvenaars die in aanmerking komen voor een vaccin hebben een uitnodiging met een vaccinatiecode gekregen, zowel per post als digitaal in eBox. Daarmee kan je online een afspraak maken. Je kan ook bellen naar het informatiecentrum op 016 27 27 72. Als de vaccinatiecode vervallen is, of je vindt de brief niet meer terug, kan je telefonisch nog een afspraak maken.

Vanaf november gaat het vaccinatiecentrum in waakstand en zal het nog heel beperkt geopend zijn. De Vlaamse overheid heeft beslist dat coronavaccins vanaf eind dit jaar bij de huisarts of apotheek gezet kunnen worden, volgens hetzelfde principe als de griepvaccins.

Lees meer over