UCLL schort lessenactiviteiten op tot na het weekend om aanpassingen voor te bereiden

11 maart 2020 | 18u44 | Gepost door redactie
UCLL verlengt digitaal onderwijs tot 18 mei
Na evaluatie van de situatie formuleerde hogeschool UCLL extra maatregelen naar aanleiding van het verder verspreiden van het coronavirus/covid-19 in België. Deze maatregelen worden over de hele hogeschoolgemeenschap uitgerold. UCLL volgt daarbij adviezen van KU Leuven en het Agentschap Zorg en Gezondheid. Principes die gehanteerd worden zijn die van social distancing ( ‘afstand’), vermindering van het aantal contacten en de duur ervan.
Het bericht UCLL schort lessenactiviteiten op tot na het weekend om aanpassingen voor te bereiden verscheen eerst op Leuven Actueel.

Algemeen directeur Marc Vandewalle: “UCLL richt professioneel onderwijs in, dit maakt afstandsonderwijs minder evident. De aard van ons onderwijs betekent echter ook dat de meeste van onze onderwijsactiviteiten sowieso in kleine lesgroepen georganiseerd worden. Onze docenten passen bovendien individuele begeleiding standaard toe.”

Nieuwe maatregelen:

  • Onderwijsactiviteiten voor groepen groter dan 30 studenten worden vervangen door individueel begeleide studieopdrachten.
  • De lokalen die daardoor vrij komen, worden gebruikt om extra ruimte te creëren voor de activiteiten die wel doorgaan.
  • Alle geplande examens en toetsen gaan door, rekening houdende met de principes van ‘afstand’, ‘aantal’ en ‘contact’.
  • Grote events worden uitgesteld of afgelast
  • Telewerk wordt aangemoedigd.
  • Alle inkomende en uitgaande groepsreizen worden opgeschort. Individuele reizigers volgen de reisadviezen van de Belgische en lokale overheden en de gastinstellingen.

Daarnaast blijven de reeds bestaande maatregelen van kracht:

  • Stagiairs volgen de richtlijnen van hun stageplaats.
  • Maatregelen en richtlijnen naar hygiëne zoals opgelegd en geadviseerd door het Agentschap Zorg & Gezondheid.

Deze maatregelen gelden tot nader order tot de start van de Paasvakantie. UCLL volgt de situatie dagelijks. Algemeen directeur Marc Vandewalle: “We zijn er ons van bewust dat de situatie elke dag kan veranderen en stellen ons dan ook flexibel op.”

Om alles voor te bereiden en in goede banen te leiden, worden alle lesactiviteiten opgeschort tot na het weekend. Dit moet de docenten en diensten de kans geven om de nodige aanpassingen te realiseren en te communiceren naar studenten en medewerkers. Algemeen directeur Marc Vandewalle:  “We begrijpen dat dit heel wat vraagt van onze hogeschoolgemeenschap. We rekenen echter ook op het gezonde verstand, de burgerzin en de creativiteit van onze medewerkers en studenten.”

 

Het bericht UCLL schort lessenactiviteiten op tot na het weekend om aanpassingen voor te bereiden verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over