Studentenresidentie Groenveld verdwijnt

30 november 2023 | 14u49 | Gepost door redactie
Groenveld
Residentie Groenveld is een jonge levendige niet-gesubsidieerde residentie van KU Leuven. Ze ligt aan de Remiseboweg in Heverlee, naast het gebouw van Imec. Binnenkort moeten de studenten er weg.

Groenveld is ideaal gelegen voor alle campussen in Heverlee. Ver weg van de drukte van de stad en daarom erg gegeerd bij studenten die studeren in Heverlee. De residentie telt 320 kamers, die zijn verdeeld over 40 leefunits met 8 kamers. 

Alle studenten moeten de residentie verlaten tegen oktober 2025. Eind 2025 wordt de residentie afgebroken en bouwt Imec er een nieuwe cleanroom van 4000 vierkante meter. 

"We begrijpen dat de studenten die in residentie Groenveld verblijven teleurgesteld zijn dat ze hun kot moeten verlaten. Toch willen we benadrukken dat ze zowel het huidige als het volgende academiejaar in de residentie zullen kunnen verblijven. Een deel van de studenten zal dus zijn studieperiode kunnen afronden zonder op zoek te moeten naar een nieuw kot. De anderen hebben nog bijna twee jaar de tijd hiervoor en kunnen zich, net als andere studenten, aanmelden op de aanvraaglijst voor andere KU Leuven-residenties", laat KU Leuven weten.

KU Leuven is zich bewust van de krapte op de kotenmarkt en is, samen met onder andere stad Leuven, al enkele jaren volop bezig met het ontwikkelen van uitbreidingsmogelijkheden. "We doen dit met vooral een focus op de capaciteitsverruiming van basiskamers aan betaalbare prijzen. Zo wordt er een nieuw en aanzienlijk groter complex, ter vervanging van residentie Groenveld, voorzien dat voor de betrokken campussen even goed gelegen is. Dankzij de samenwerking met partners zoals de Vlaamse Overheid, kan KU Leuven verschillende woonprojecten met de hoogste prioriteit behandelen, waardoor het kameraanbod gestaag maar stevig kan verruimen, vele malen meer dan wat er nu afgebouwd wordt."

Lees meer over