Studentenbeweging Comac steunt supermarktpersoneel

comac
De Leuvense afdeling van Comac, de studentenbeweging van de PVDA, ging vanochtend langs bij verschillende supermarkten in Leuven. Ze gaven zakjes met koekjes af om respect te tonen voor het personeel. “Tijdens corona hielden deze mensen de samenleving draaien, maar vandaag kunnen ze maar rekenen op een loonsverhoging van 0,4%”, klinkt het.

Vanochtend ging Comac langs in verschillende supermarkten in Leuven om respect te uiten voor het personeel. Ze gaven zakjes met koekjes af uit respect voor hun werk. “Al heel de coronacrisis lang hebben zij hard doorgewerkt terwijl de samenleving op slot ging”, zegt Sander Claessens, voorzitter van Comac Leuven. “Maar vandaag willen de werkgevers en de regering dat ze maar 0,4% loonopslag krijgen. Dat is absurd.”

Daarom steunt Comac de eis voor een echte loonsverhoging. “De dag voor 1 mei willen we een duidelijk signaal geven: na het applaus is het tijd voor respect”, zegt Claessens. “De werknemers van dit land verdienen geen kruimels, maar een structurele loonsverhoging.” De groep van Comac gaf hun zakjes af aan de Colruyt in de Lombaardenstraat, de Aldi in de J.P. Minckelersstraat en de Spar in de Diestsestraat. “Zo willen we laten zien dat we hen steunen.”

Comac wil ook het belang benadrukken van solidariteit tussen studenten en de werkende klasse. “Net zoals jongeren en studenten zien ook veel werkende mensen af door deze crisis. Sommigen zijn een deel van hun inkomen kwijtgeraakt of liepen een besmetting op de werkvloer op”, legt Claessens uit. De coronacrisis heeft de ongelijkheid in heel de bevolking doen toenemen. “Bovendien zullen wij studenten binnenkort ook op de werkvloer belanden. Een structurele loonsverhoging gaat ook over onze toekomst”, besluit Claessens.

comac

Lees meer over