Studenten en Ferm zorgen voor vlotte overstap van kinderdagverblijf naar buitenschoolse opvang

11 juni 2020 | 15u26 | Gepost door redactie
Landelijke Kinderopvang en Landelijke Thuiszorg vinden nieuw onderdak in Hertogensite Tienen
De overgang van een kinderdagverblijf naar de buitenschoolse opvang is voor jonge kinderen een reuzenstap. Om die vlot te laten verlopen deed Ferm Kinderopvang Huldenberg een beroep op graduaatsstudenten van de Sociale school Heverlee UCLL. De studenten stelden onlangs hun project voor in het gemeentehuis van Huldenberg.
Het bericht Studenten en Ferm zorgen voor vlotte overstap van kinderdagverblijf naar buitenschoolse opvang verscheen eerst op Leuven Actueel.

Sarah Dehertog, verantwoordelijke buitenschoolse opvang: “Er is een groot verschil tussen een kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang. Het kinderdagverblijf is kleinschaliger, de kinderen hebben dezelfde leeftijd en het gaat er veel rustiger aan toe. Steeds meer instappers gaan vanaf de eerste schooldag naar de buitenschoolse opvang. Ook het verschil met de klas is dan weer groot. Om deze jonge kinderen beter voor te bereiden op die grote overstap, gingen we met de hogeschool in zee. Het project van de studenten leverde verfrissende inzichten en methodieken op.”

De studenten maakten een filmpje voor de kinderen. Ze werkten ook een buddysysteem uit. De buddy is een vrijwilliger die goed herkenbaar is met o.a. een leuke badge. Hij of zij vangt de kinderen de eerste dagen op en maakt hen wegwijs. Er is ook aan wenmomenten gedacht. De ouders worden sterker betrokken bij het proces.

Ferm Kinderopvang zoekt nog een kinderbegeleider in de buitenschoolse opvang Huldenberg. Ook jobstudenten zijn welkom in de buitenschoolse opvang en het kinderdagverblijf.

Het bericht Studenten en Ferm zorgen voor vlotte overstap van kinderdagverblijf naar buitenschoolse opvang verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over