Overvallen uitbaatster krantenwinkel An loopt vergoeding mis door verborgen clausule bij verzekeringen

18 juni 2024 | 12u23 | Gepost door redactie
Uitbaatster An van krantenwinkel 't Krokantje in Kessel-Lo

Op 14 januari 2015 kwam een trio overvallers op bezoek bij krantenwinkel ‘t Krok(r)antje op het Prins-Regentplein in Kessel-Lo. Net voor het sluiten van de shop werd An Bervoets gewelddadig overvallen. De gezondheidsproblemen die daaruit voortvloeiden worden niet betaald door de verzekeringen, een verborgen clausule voorkwam dat.

De daders, vijf in totaal, een duo stond buiten op de uitkijk, kwamen gewapend en met bivakmuts binnen. Ze bedreigden uitbaatster An met pistolen en pakten haar hardhandig aan. De overvallers kozen het hazenpad toen er een klant de winkel binnenkwam. Ze maakten sloffen sigaretten ter waarde van 1.300 euro buit. Drie onder hen werden opgepakt en kregen celstraffen. Ze waren wel niet in de mogelijkheid om de schadevergoeding aan de vrouw, goed 25.000 euro aan lichamelijke schade, terug te betalen. Zo wisten ze bij HNB. Normaal gezien komt dan het Slachtofferfonds tussen.

Met de veroordeling was het verre van voorbij. Door de opgelopen stress tijdens de overval kreeg uitbaatster An gezondheidsproblemen die blijven zijn. Deze brengen problemen met de verzekeringen met zich mee. Deze kosten blijven oplopen en de verzekering wil daar niets mee te maken hebben.

“De vergoeding is verschuldigd in de mate dat geen enkele andere instelling de schade kan ten laste nemen”, klonk het. Deze redenering vormt het probleem, immers volgens de verzekering zou het Slachtofferfonds de gezondheidskosten kunnen betalen. Het Slachtofferfonds schermt met exact dezelfde clausule, en zegt dat de verzekering de gezondheidskosten kan dekken. Kortom het dossier zit momenteel vast, uitbaatster An vraagt zich af waarom je nog een verzekering nodig hebt en dient klacht in tegen deze beslissing.

“Het is een expert van de verzekering zelf die meldde dat de problemen het gevolg zijn van de overval, dus de kosten moeten gedekt worden. Ook de experts uitten deze beslissing, nu verstoppen ze zich achter een clausule die ik op geen enkel document terug vond van vòòr de overval. Sinds 2023 staat hij er uiteraard altijd duidelijk op, voorheen niet. Bizar toch?”, reageerde aldus uitbaatster An bij HNB.

Lees meer over