Nonkel van wielrenner Jasper Stuyven trekt naar Parijs-Roubaix en maakt mooie belofte: "Pralines als hij wint"

22 maart 2023 | 17u54 | Gepost door redactie
Patissier
De 57-jarige nonkel en patissier Ivan van Leuvense wielrenner Jasper Stuyven trekt op zondag 9 april met alle geïnteresseerden naar het parcours van de kasseiklassieker Parijs-Roubaix. “De burgemeesters van Templeuve-en-Pévèle en Begijnendijk stonden op een dag bij mij en nodigden mij uit om mee te gaan, dat kon ik niet laten liggen", zegt de man uit Betekom.

Recent nog trok een delegatie van de gemeente Begijnendijk naar Templeuve die er een speciale band mee heeft  omdat er daar een soortgelijke molen staat als die in Betekom. “Na het bezoek in Templeuve, dat ik samen deed met schepen Steven Vermeulen (Leef) en raadslid Fran De Cock (Leef), stond dit initiatief op de agenda”, zegt raadslid Fred Dekeyser (Samen).

Een delegatie van Begijnendijk bracht een bezoek aan Templeuve en daar rijpte het plan om een bus in te leggen
Een delegatie van Begijnendijk bracht een bezoek aan Templeuve en daar rijpte het plan om een bus in te leggen.

Als Jasper wint, komen er speciale pralines

Het bestuur van Templeuve-en-Pévèle nodigt nu de inwoners van Begijnendijk uit om samen aan de kasseistrook van de molen van Vertain de renners van Parijs-Roubaix aan te moedigen.

Er wordt een ruime plaats, op ongeveer 40 kilometer van de aankomst, voorzien met de mogelijkheid om de renners te zien passeren, een groot tv-scherm om de volledige wedstrijd te volgen en verschillende drank- en eetgelegenheden.

“Natuurlijk zei ik ja op de uitnodiging. Op voorhand gaan we niets speciaals maken maar we nemen wel wat lekkers mee voor de aanwezigen. Wanneer Jasper wint kan de bus niet snel genoeg naar huis rijden want dan ga ik wel aan de slag om iets speciaals te creëren. Ik denk dat hij wel een kanshebber is maar de tegenstanders zijn ook niet min”, zegt de nonkel van renner Jasper nog.

jasper stuyven
Jasper Stuyven.

Pint voor iedereen 

Steven Vermeulen is alvast blij met het initiatief en hoopt op een overwinning, ook al vreest hij dat dit niet gaat lukken. "Als hij erin slaagt, geef ik een tournée générale."

Mensen die mee naar Templeuve willen moeten om 7.45 uur aanwezig zijn aan het sportcentrum De Tumkens waar de bus vertrekt. Deelnemen kost 20 euro per persoon en inschrijven kan op het telefoonnummer016/53.66.75 of door een mail te sturen naar vrijetijd@begijnendijk.be.

Meer informatie vind je op www.begijnendijk.be/met-de-bus-naar-parijs-roubaix.

Lees meer over