MS-patiënte Livia (29) zet steunactie op voor hulphond Jimmy: zonder steun krijgt hij niet de juiste medische zorgen

Jimmy
Voor de tweede keer in een half jaar heeft hulphond Jimmy een kruisband afgescheurd. Hij moet opnieuw geopereerd worden en revalideren en dat is een financiële aderlating voor baasje Livia.

"Ik word op 13 juni 30 jaar.  Zeven jaar geleden kreeg ik de diagnose MS en sindsdien ben ik afhankelijk van een hele reeks hulpmiddelen zoals een elektrische scooter, rolstoel, zware en dure medicatie, maar ook van een hulphond, Jimmy. Hij is 8,5 jaar", zegt Livia Toth uit Kessel-Lo.

Kruisbanden

Jimmy heeft op 5 maanden tijd twee kruisbanden van, zijn achterpoten afgescheurd, in december 2021 en op 13 mei 2022. "Telkens was en is een operatie en een intensieve nabehandeling (fysio, medicatie, lazer-therapie, aqua-therapie…) nodig om hem als assistentiehond te kunnen laten verder werken. Dit kost heel veel geld en jammer genoeg wordt helemaal niets terugbetaald door welke organisatie dan ook."

Steunactie

"Omdat ik zelf niet over een wagen beschik, kost ook het vervoer van mijzelf en mijn hond naar (en terug) de behandelingen in Lubbeek telkens heel veel geld. Met de uitkering die ik krijg, kan ik dit zonder steun niet aan. Daarom mijn oproep voor enige hulp. Ik heb een steunactie opgezet, waar mensen wat geld kwijt kunnen. Mijn absolute dank voor eenieder die mij en Jimmy hierbij wil helpen."

Lees meer over