Man die 15-jarig meisje aanrandde vrijgelaten na verhoor

Hanenkam
Op zaterdag 12 augustus 2023, tussen 11.08 uur en 11.37 uur, werd een 15-jarig meisje aangerand door een man met een hanenkam. Dat gebeurde op de trein van Leuven naar Brussel. De man gaf zichzelf aan na een opsporingsbericht, maar werd ondertussen alweer vrijgelaten.

Het slachtoffer stapte over in het station van Leuven en nam daar de trein richting Brussel. Er zaten veel passagiers op de trein en het meisje wandelde door het gangpad van de wagons op zoek naar een zitplaats. Al gauw had zij het vermoeden dat ze gevolgd werd door een man. Zij voelde haar niet op haar gemak en wilde haar daarom verstoppen in het toilet van de trein, dat zich tussen twee wagons bevindt. Eens aangekomen tussen de twee treinwagons nam de man haar vast in een wurggreep en begon haar te kussen en te betasten. Hij ging bij deze aanranding zeer brutaal te werk en het meisje was verstijfd van angst.

Op een gegeven moment heeft het meisje zich kunnen loswrikken uit zijn greep en is ze een treinwagon binnengewandeld waar veel volk zat. Zij nam plaats aan het raam en legde haar rugzak op de lege zitplaats langs haar. De man is haar gevolgd en is langs haar, op de rugzak van het meisje, gaan zitten en bleef haar aanspreken en lastigvallen. Het meisje heeft uiteindelijk toch nog haar gsm kunnen nemen om de politie te bellen.

Lees meer over