Mama Ellen doet sponsorloop om Mattis (9) met lymfeklierkanker te steunen

mattis
Bij Mattis, een vrolijke jongen van 9 jaar, werd op 23 december lymfeklierkanker vastgesteld. Hij is in behandeling in UZ Leuven. Op de dag van zijn laatste chemo zal mama Ellen van haar woonplaats Nijlen naar Leuven lopen. 

Mattis woont met zijn mama, papa, broer en zus in Nijlen. "Op 23 december 2021 werd bij onze zoon lymfeklierkanker vastgesteld, het begin van een lange weg voor Mattis en ons gezin. Mattis is in behandeling in UZ Leuven, waar hij fantastisch ondersteund wordt door het medisch team, maar ook door Kikov Leuven en het Belgisch Kinder Kanker steunfonds. Zij doen geweldige dingen voor kinderen met kanker en hun families."

Sponsorloop

Ellen is een fervent loopster. "Omdat ik graag loop en omdat ik Mattis, Kikov Leuven en het Belgisch Kinder Kanker steunfonds wil steunen, ga ik van Nijlen naar Leuven lopen op de dag dat Mattis zijn laatste chemo via de baxter krijgt. We weten nog geen exacte datum, maar als alles volgens plan verloopt zou het in juli of augustus zijn. Het zal een looptraject van 42 à 45 kilometer zijn. Ik heb een steunactie opgezet, waarbij mensen me kunnen sponsoren. Ik hoop dat met jullie steun de instanties waarvoor ik loop nog vele leuke dingen kunnen doen voor kinderen zoals onze Mattis."

De actie staat 20 uur online en bracht al 2275 euro op, ongeveer de helft van wat mama Ellen hoopt in te zamelen.