Open Vld trekt naar verkiezingen met nieuwe naam en nieuwe lijsttrekker

Alexandra
De Leuvense liberalen stellen vandaag hun nieuwe naam en lijsttrekker voor de verkiezingen voor aan de Leuvenaar. 

Voortaan zullen de liberalen niet meer als Open Vld Leuven, maar wel als Liberaal voor Leuven (of kortweg LvL) door het leven gaan. Het sluitstuk van deze vernieuwingsoperatie is de nieuwe lijsttrekker voor de verkiezingen van 2024: De Leuvense Alexandra Roumans, huidig fractieleider in de gemeenteraad

“De keuze voor een nieuwe naam is de verderzetting van een vernieuwings- en verjongingstraject dat al een tijdje speelt binnen onze partij”, zegt voorzitter Zjef Cokelaere. “Met het aantreden van Alexandra in de gemeenteraad begin 2020 begon er een nieuw hoofdstuk voor ons, waarin we als constructieve oppositie Leuven net iets blauwer willen laten kleuren.” Met de naam Liberaal voor Leuven willen ze nog meer de focus leggen op de Leuvenaar, zowel in het centrum als in de deelgemeenten. “In ons logo komen ook duidelijk alle postcodes van Leuven terug. Een duidelijk signaal dat we er voor iedereen zijn”.

Daarnaast koppelen de liberalen de nieuwe naam ook aan de bekendmaking van haar nieuwe lijsttrekker. Huidig fractieleider Alexandra Roumans neemt de handschoen op. “Ik heb er alvast enorm veel zin in! De afgelopen twee jaar heb ik me samen met Lien vastgebeten in verschillende dossiers en dat wens ik te blijven doen”, aldus Roumans. “Ik heb vooral gemerkt waar nu de pijnpunten van dit bestuur zitten, en daar wil ik verandering in brengen. Mobiliteit blijft een probleem, alsook de manier van hoe het stadsbestuur nu aan burgerparticipatie doet moet een pak beter.”

De nieuwe naam gaat ook gepaard met een traject naar 2024. Zo zal LvL een verkiezingsprogramma uitwerken samen met de Leuvenaar door middel van drie denkdagen rond enkele grote thema’s. Een eerste denkdag is gepland op zaterdag 6 mei en zal gaan over participatie. Meer informatie daarover volgt.

Op zaterdag 25 maart houdt LvL haar liberale lentedrink in het stadspark van Leuven. "Een event waar iedereen welkom is voor een klein hapje, drankje en vooral een goede babbel. De drink vat aan om 15 uur."

Lees meer over