Leuvense liberalen LVL veroordelen gewelddadige aanval op Jong VLD Leuven-voorzitter Jef Druyts

LVL veroordeelt bij monde van Alexandra Roumans dit onnodige geweld
Liberale partij LVL (Liberalen voor Leuven) spreekt haar afschuw uit over de laffe aanval op Jef Druyts, de voorzitter van Jong VLD Leuven. Druyts werd in de vroege ochtend van dinsdag op woensdag aangevallen door een groep onbekenden in Gent terwijl hij naar huis liep na een avondje uit. Het incident wordt beschouwd als een verontrustende daad van homofobie, waarbij Druyts meerdere verwondingen opliep en in het ziekenhuis moest worden behandeld.
LVL veroordeelt deze daad van haat en intolerantie krachtig en betuigt haar steun aan Jef Druyts en zijn naasten. De partij roept de politie en het gerecht op om de daders snel op te sporen en gerechtigheid te laten geschieden. Hoewel het incident in Gent plaatsvond, is het een triest feit dat dit overal kan gebeuren. LVL vraagt dan ook welke maatregelen de stad Leuven nu al neemt en zal nemen om het uitgaansleven nog veiliger te maken voor alle inwoners, ongeacht hun seksuele geaardheid of identiteit.

Alexandra Roumans, fractieleider voor LVL in de gemeenteraad van Leuven, reageert geschokt: “Dit is een verschrikkelijke aanval op een van onze jonge liberale leiders. Jef is een toegewijde en geliefde voorzitter die altijd opkomt voor de belangen van jongeren. Hij verdient respect en waardering, geen haat en geweld. We hopen dat hij snel herstelt van deze traumatische gebeurtenis.”

Roumans benadrukt dat LVL, zoals alle liberale partijen, zich inzet voor een samenleving die open en inclusief is, waar iedereen zichzelf kan zijn en zich vrij kan ontplooien. “Iedereen die strijdt voor gendergelijkheid en emancipatie is welkom bij de liberalen, ongeacht hun achtergrond. Discriminatie of intimidatie op basis van seksuele oriëntatie of genderidentiteit wordt door ons niet getolereerd. We zullen blijven vechten voor de rechten en veiligheid van de LGBTQIA+ gemeenschap in Leuven en daarbuiten", klonk het nog.
Jef

Lees meer over