Jezelf kunnen verdedigen is basis

Moving Magic
Er is heel wat te doen rond veiligheid van jongeren en vrouwen. Nog te vaak loopt het mis. Moving Magic uit Kessel-Lo neemt deze zaak ter harte. In samenwerking met de International Self Defence School organiseert zij vanaf deze zomer opnieuw een cursus zelfverdediging en weerbaarheid voor meisjes en vrouwen. Een praktisch en realistisch traject waarin je leert wat er toe doet, en dit alles in een veilige en ondersteunende setting.

Het maakt een wereld van verschil als je als vrouw weet wat je best doet en niet doet in confrontatie met een gevaarlijke situatie of persoon. Een cursus zelfverdediging maakt je bewuster en geeft je een realistisch perspectief. Het helpt om na te denken over wat mogelijk is en hoe je kan reageren, waar je grenzen liggen, hoe bewust omgaan met angst en bevriezing, overmoed en onmacht. In Kessel-Lo kan je zo'n cursus volgen bij Moving Magic. Uniek aan dit traject zijn de degelijke begeleiding met respect voor ieder persoon en de realistische oefensituaties. Patrick van Vlasselaer, sinds meer dan 40 jaar gepassioneerd bezig met zelfverdediging en bezieler van International Self Defence School, leert de principes en technieken aan op een afgestemde manier. Magali Thomassen van Moving Magic zorgt vanuit haar zachte aanwezigheid voor de praktische en emotionele omkadering.

Wie zelf ooit al traumatische ervaringen opliep, weet hoe dit je leven kan beïnvloeden. Het overkomt gelukkig niet iedereen, maar 1 keer is voldoende om een zware indruk na te laten. De intentie van deze cursus is je je eigen kracht (opnieuw) te laten voelen, zodat je weet hoe situaties te voorzien en te voorkomen, en hoe je jezelf in veiligheid kan brengen als er toch iets gebeurt. Voor wie al negatieve ervaringen had, is dit een unieke gelegenheid om de eigen kracht terug te nemen, met de ondersteuning van ervaren begeleiders. 

Wie interesse heeft om deze leerrijke en bekrachtigende ervaring op te doen, kan er alles over lezen op de website van Moving Magic www.movingmagic.be. 

Lees meer over