Danscentrum Aike Raes sluit voorgoed de deuren

3 februari 2024 | 12u55 | Gepost door annpeeters
Aike Raes trekt met 40 Leuvense dansers naar New York
Na 25 jaar sluit Danscentrum Aike Raes noodgedwongen de deuren. 
"Seizoen 2023-2024 zal ons laatste dansseizoen zijn. Na 25 jaar vol dans en warmte, voelen we ons helaas gedwongen de deuren te sluiten na dit dansseizoen", zeggen Aike Raes en Carlo. "Het Danscentrumverhaal zal eindigen, maar nieuwe verhalen kunnen geschreven worden en er zal een toekomst zijn voor iedereen die op één of andere manier betrokken is/was de voorbije 25 jaar. We zien jullie allemaal graag. Laten we samen genieten van de laatste maanden, het geweldige optreden dat nog volgt in april en vooral van elkaar. Dat nemen ze ons niet af."

Commerciële organisatie

De fiscus is van mening dat het danscentrum een commerciële organisatie is die een economische activiteit uitoefent. Dit houdt in dat er voortaan op de lidgelden 21 procent btw zal moeten aangerekend worden. Aike en Carlo hebben nog in de rechtbank geprobeerd om hun gelijk te halen, maar de fiscus blijft bij zijn standpunt. Sterker nog, het danscentrum zou jaren achterstallige btw op de lidgelden moeten betalen. Ze gingen in beroep, maar er hangt hen een zwaar verdict boven het hoofd, en dat weegt op hun gezondheid. Daarom beslisten ze om de stekker uit het dansproject te trekken. 

Op het einde van het dansseizoen, wordt het gebouw van de dansschool verkocht. Moeten ze de btw-schuld toch betalen, dan kan dat met de opbrengst van de verkoop. 

Lees meer over