Celstraf en bijna 30.000 euro schadevergoeding voor Nederlander die plezierboot op de Vaart vernielde

De Leuvense rechter bedacht een Nederlander met zes maanden cel en een fikse schadevergoeding na zijn mislukte versie van een boattrip. Deze mislukte vaartocht vond eind augustus 2023 plaats aan de Leuvense Vaart.

De Nederlander had geen slaapplaats en zag in de boot aan de Leuvense Vaart wel een idyllische verblijfplaats, zo wisten ze bij HNB. Hij besloot meteen te beginnen koken, maar faalde in zijn opzet en beschadigde het fornuis. Daarna sneed hij de koorden door waarmee het vaartuig aangemeerd lag en trok hij nog meerdere elektrische kabels door.

De boot schuurde tegen de boot ernaast aan en liep honderd meter verder van de eerdere aanmeerplaats vast. Daags nadien vond de eigenaar zijn boot én de verstekeling terug. Met behulp van een vriend kon de man de vandaal ter plaatse houden tot de politiediensten ter plaatse aankwamen. Hij minimaliseerde zijn aandeel tegenover de politie en stuurde zijn kat naar de zitting op de rechtbank.

De rechter legde ham zes maanden cel, 800 euro boete, maar vooral bijna 30.000 euro schadevergoeding, te betalen aan de booteigenaar, op.

Lees meer over