Nederlander vernielt en steelt boot

eten
Een 34-jarige Nederlander die enkele dagen in ons land verbleef maar geen slaapplaats had, drong vrijdagnacht binnen in een boot die aangemeerd lag in de Vaart ter hoogte van de Remytoren.
De indringer dronk wat alcohol en maakte een maaltijd klaar, waarbij hij het fornuis beschadigde en heel wat rommel maakte. Vervolgens probeerde de Nederlander de boot te starten. Toen hem dat niet lukte trok hij verschillende elektrische kabels los en sneed hij de koorden waarmee de boot vast hing door. De boot begon daardoor af te drijven en schuurde daarbij tegen de boot die langszij lag. Even verder liep het vaartuig vast tegen de kant.

Toen de eigenaar van de boot zaterdagochtend ter plaatse kwam stelde hij vast dat zijn vaartuig een honderdtal meter was afgedreven van de ligplaats en tegen de kant aan de overzijde van de Vaart lag. Toen de schipper zijn boot ging controleren zag hij dat er een onbekende man aan boord was die bovendien zijn kleren droeg. De onbekende had geen zinnige uitleg voor zijn aanwezigheid. De eigenaar belde de politie die de indringer meenam voor verhoor. Volgens de eigenaar lopen de kosten aan de boot en aan die van de buurman op tot meer dan 10.000 euro. Het parket werd van de feiten in kennis gesteld.

Lees meer over