Bridgeclub Pieterman heeft een nieuw onderdak

29 september 2020 | 17u43 | Gepost door annpeeters
bridgeclub
Brusselsestraat 61. Dat is het nieuwe adres van BC Pieterman, de Leuvense bridgeclub. Op woensdag 7 oktober 2020 start 's avonds een nieuwe lessenreeks bridge. Daags voordien gaan vier Leuvense schepenen kennismaken met bridge. Wie liever in de namiddag speelt, kan starten met de cursus op donderdag 8 oktober 2020.

2020 had een feestjaar moeten zijn: BC Pieterman bestaat 40 jaar en zou dat uitgebreid vieren. Covid-19 besliste er anders over: gedurende zes maanden was er in de club géén bridge, geen clubavonden, geen tornooi, niemand, gewoon helemaal niets. Een annus horribilis dreigde.

"Gelukkig waren er de enthousiaste sympathisanten, de steunende leden en actieve bestuurders, allemaal vrijwilligers. Want tijdens die periode moest Pieterman ook nog verbouwen én verhuizen", zegt bestuurslid Patrick Herroelen. "BC Pieterman is sinds midden augustus gevestigd op zijn nieuwe locatie: Brusselsestraat 61. Oudere Leuvenaars herkennen ongetwijfeld dat adres: voormalige begrafenisondernemer Tossyn."

Voortaan wordt er in die lokalen gebridged. "Op 2 september zijn we daar gestart met twee clubmomenten: woensdagavond en maandagnamiddag, twee populaire bridgemomenten uit pre-coronatijd. Na zes maanden gedwongen stop, reageerden onze leden enthousiast: telkens zes-zeven tafels in coronaveilige omstandigheden. Dat lijkt behoorlijk veel, maar toch is het zowat de helft van voordien. Veel bridgespelers wachten af en vinden het nog steeds niet veilig genoeg om in een club, in een lokaal met kaarten te spelen, ondanks alle veiligheidsmaatregelen."

Nieuwe lessenreeksen

Met de start van twee nieuwe cursusreeksen – op woensdagavond en op donderdagnamiddag – zet BC Pieterman een volgende stap: gedurende 20 weken kan iedereen leren bridgen, in coronaveilige omstandigheden: plastiek schermen, ontsmettingsgel, voorbehouden materiaal, afstand en mondmaskers bij verplaatsing.   

Staat daarmee de werking van de club weer helemaal op poten? "Toch niet, voordien hadden we zeven clubmomenten per week, nu nog maar twee.  Bovendien is zowel in Vlaanderen als in België de reguliere bridgecompetitie 20-21 afgeschaft omwille van corona. Voor de teams die toch willen spelen, is een alternatief uitgewerkt. Daarin treedt BC Pieterman naar voor: wij organiseren een alternatieve bridgecompetitie voor Vlaams-Brabant. Voor Pieterman treden er zeven teams aan. Start op zaterdag 10 oktober."

BC Pieterman is na bridgeclub Riviera uit Antwerpen de tweede grootste bridgeclub van Vlaanderen. Met meer dan 200 leden, in pre-coronatijden met zeven bridgemomenten per week, met elf competitieteam en met een groot lokaal, waar op een veilige afstand met elkaar gebridged kan worden. Dat alles, van en door vrijwilligers.

Startcursus Bridge (20 – Lessen, 20 – weken)

Aanvang van de lessen :

Cursus 1 – eerste les – woensdagavond 07/10/2020 19u30

Cursus 2 – eerste les – donderdagnamiddag 08/10/2020 14u00

( Onder voorbehoud – minimum 5 inschrijvingen )

met onderbreking verlof periode ( november – kerst & nieuwjaar )

laatste les: 18 maart 2021

Deelname in de kosten 99€/pers

Cursusboek Deel 1 & 2 , 5-Kaart Hoog van Berry Westra , prijs 29€

Plaats: Brusselsestraat 61, 3000 Leuven

Inschrijven: http://bc.bcpieterman.be/beginners/

Inlichtingen : info@bcpieterman.be

Lees meer over