Bloedige schoenafdruk pleit verdachte in drievoudige moordzaak in Kessel-Lo vrij

Huiszoeking

Na een half jaar onderzoek is de enige verdachte van de drievoudige moord in de Zavelstraat in Kessel-Lo weer vrij. L.V.S. (24) werd in september opgepakt als moordverdachte. Sportschoenen linkten hem aan een bloedige afdruk op de locatie van de moord. Uiteindelijk bleken de schoenen hem niet te passen. De Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling besliste hem vrij te laten, bij gebrek aan bewijzen.

Bij de moord in Kessel-Lo vielen drie dodelijke slachtoffers: alleenstaande moeder Anita Dendas (54), haar zoon Wesley Piette (23) en huisvriend Rikki Janssens (47). Een van hen kon in die bloederige nacht nog de politie waarschuwen. Het onderzoek zat een kleine drie maanden vast tot een buurjongen in het vizier kwam.

Volgens HNB overtuigde een schoenafdruk de speurders ervan dat hij bij de moord betrokken was. Op de plek van de moord was in een plas bloed de afdruk van een sportschoen gevonden. L.V.S. bleek sportschoenen van hetzelfde merk te hebben. De bewuste schoenen werden echter nooit teruggevonden bij hem thuis. Uiteindelijk konden de forensische onderzoekers geen bewijzen vinden die L.V.S. op de plek van de misdaad konden plaatsen. Begin deze maand besliste de Leuvense raadkamer dat de man moest worden vrijgelaten.

Het Leuvense parket ging in beroep, maar beet in het zand. Ze benadrukken wel dat het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet.

Lees meer over