Raadkamer wil enige verdachte van drievoudige moord in Kessel-Lo vrijlaten

Moord Zavelstraat

De Leuvense raadkamer is van plan om de enige verdachte van drievoudige moord van de Zavelstraat in Kessel-Lo op 11 juni 2022 vrij te laten. Het Leuvense parket laat het hier niet bij en gaat in beroep.

Daardoor verhuist de beslissing omtrent de eventuele vrijlating van de twintiger naar de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Brussel, zo wisten ze bij HLN.

Hoofdverdachte L.V.S. (24) kreeg in november een enkelband en mocht zijn voorlopige hechtenis thuis uitzitten onder elektronisch toezicht. De Leuvense raadkamer besliste om hem in vrijheid te stellen aangezien de raadkamer besliste om de voorlopige hechtenis, onder elektronisch toezicht, niet te verlengen. Het parket tekende beroep aan, zijn voorlopige hechtenis blijft dus voorlopig behouden tot de KI de knoop doorhakt. Dat zal normaal gezien binnen de twee weken gebeuren.

De 24-jarige man werd op 15 september 2022 opgepakt. De buur die tien huizen verder leefde, bleef steeds met klem de moorden op Anita Dendas (54), haar zoon Wesley Piette (23) en vriend des huizes Rikki Janssens (47) ontkennen. Het lijkt er nu op dat er amper belastende elementen tegen de twintiger zijn. Ook zijn motief blijft een groot vraagteken. Van die bezwarende elementen van medio september lijkt er weinig over te blijven. Het gerechtelijk onderzoek is allesbehalve ten einde.

Lees meer over