27-jarige studente uit India blijkt dodelijk slachtoffer van busaanrijding aan station van Leuven

Richa
De 27-jarige doctoraatsstudente Richa Mishra uit India overleed gisteren na een dramatisch ongeval met een bus van De Lijn aan de busperrons aan het station van Leuven.

Richa zou nog maar sinds enkele weken in Leuven zijn aangekomen. Zij studeerde Elektronische Circuits en Systemen (ECS) aan faculteit ingenieurswetenschappen aan de KU Leuven. 

"Een vrouw van 27 jaar is maandagnamiddag in Leuven aan het station aangereden door een bus van vervoersmaatschappij De Lijn", zegt parketwoordvoerster Sarah Callewaert. "Helaas is het slachtoffer in de loop van de avond overleden in het ziekenhuis. De buschauffeur (46) werd al verhoord. Hij zou met zijn bus van de Bondgenotenlaan gekomen zijn en heeft de voetgangster op de strook voor de busperrons aangereden. Er wordt nu uitgezocht waarom de chauffeur de vrouw niet gezien heeft", klinkt het. Wij vroegen burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) om een reactie, maar kregen die vooralsnog niet.

Bij de KU Leuven kregen we wel al een reactie. "Gisterenavond kregen we inderdaad het zeer droevige nieuws dat een doctoraatsstudente overleden is na een spijtig busongeval. We zijn uiteraard bijzonder aangeslagen en leven enorm mee met haar familie en vrienden, en met haar collega’s in Leuven. We trachten hen zo goed mogelijk te ondersteunen in deze moeilijke tijden", zegt Sigrid Somers, diensthoofd Pers- en Beleidscommunicatie en woordvoerder van de KU Leuven.

Vervoersmaatschappij De Lijn wenst nog niet te communiceren over het ongeval. "Wij wachten de resultaten van het onderzoek van het parket af", zegt hun woordvoerder.

Lees meer over