Politie roept op tot voorzichtigheid bij zogezegd defecte wagen

18 juli 2021 | 09u47 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
politie combi
De politie van de zone Keerbergen-Haacht-Boortmeerbeek roept op tot de nodige voorzichtigheid wanneer onbekenden water vragen voor de koeling van hun defecte wagen .

Op 15 juli zag een buurtbewoner van de Lindenstraat in Keerbergen rond 11u30 uur dat een zwarte Peugeot, type 206, haar oprij opreed. Er bevonden zich 3 personen in het voertuig. Twee mannen met een getaande huidskleur stapten uit en belden aan bij de buurtbewoner. De derde persoon bleef in de wagen zitten. De twee mannen, die vlot Frans en gebrekkig Nederlands spraken, openden de motorkap van hun voertuig en vroegen aan de buurtbewoner water voor de koeling omdat ze zogezegd autopech hadden. De buurtbewoner kreeg argwaan en deed onmiddellijk aangifte bij onze diensten.

De argwaan was terecht, zo luidt het nu bij de politie. Op 17 juli deden zich rond 20u45 immers dezelfde feiten voor in Boortmeerbeek, i n de Molenheidebaan. De alerte buurtbewoner kreeg opnieuw terecht argwaan en verwittigde onmiddellijk de 101. De inzittenden van het verdacht voertuig snelden weg richting E 19. 

De politie vraagt iedereen dan ook om onmiddellijk 101 te bellen wanneer men getuige is van gelijkaardige feiten.  "Deze mensen hebben echt slechte bedoelingen.",aldus de politie.

Lees meer over