Kinderdagverblijf geschorst nadat kindje met ducttape werd vastgebonden

Kinderdagverblijf Mippie en Moppie 2 in Keerbergen

In Keerbergen werd het kinderdagverblijf Mippie en Moppie 2 met onmiddellijke ingang voor twee maanden gesloten. Deze beslissing werd genomen door het Agentschap Opgroeien. Het voormalige Kind en Gezin ontving vorige week een foto waarop een kind te zien was dat in bed was vastgebonden met ducttape.

Het agentschap ontving op 7 november een eerste ernstige zorgmelding. Ze kregen een aanwijzing die de 'fysieke en psychische integriteit van minstens één kind schaadde'. Op 10 november volgde dan de concrete foto. Daarop het hallucinante beeld waarop een kind in zijn slaapzak aan bed was gebonden met ducttape. Het kinderdagverblijf wordt met hoogdringendheid en onmiddellijke ingang geschorst tot en met 11 januari volgend jaar.

Voor de ongeveer 25 kinderen die er onderdak hadden gevonden is er vooralsnog geen oplossing. Het kinderdagverblijf bezit zes vestigingen en dat in vier gemeentes, waarvan twee in Keerbergen. De schorsing heeft alleen betrekking op Mippie en Moppie 2.

Bij de ouders sloeg dit nieuws als een bom in. Agentschap Opgroeien bracht hen op de hoogte van de beslissing op vrijdag 11 november. Enkel wanneer de organisator aantoont dat de veiligheid van de kinderen gegarandeerd kan worden, kan de opvang opnieuw openen, zo werd bij het Agentschap Opgroeien vernomen. Ouders kunnen voor een nieuwe opvangplaats voor hun baby’s of peuters eventueel terecht bij het Lokaal Loket Kinderopvang van de gemeente Keerbergen.

Lees meer over