20 bijkomende sociale woningen voor Keerbergen

6 december 2021 | 16u34 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
voorbroek
De gemeente Keerbergen krijgt er 20 sociale woningen bij. Het gaat om 8 seniorenwoningen en 12 sociale huurwoningen die door sociale huisvestiingsmaatschappij SWAL in het Voorbroek worden gebouwd.

De gemeente Keerbergen komt nog heel wat sociale woningen tekort om te voldoen aan het opgelegde zogenaamde sociaal objectief. Daarom gaat de gemeente een samenwerking aan met de sociale huisvestingsmaatschappij Swal om een aantal sociale woningen op haar grondgebied te bouwen. De gemeente zal de grond hiervoor nodig verkopen aan Swal die hierop de woningen zal bouwen

In eerste instantie gaat het om 8 seniorenwoningen, die zullen gebouwd worden naast de 30 bestaande seniorenwoningen in het Voorbroek, gelegen aan natuurgebied de Broekelei.

Daar zal verder ook een polyvalente ruimte aan toegevoegd worden. "Ik zie hier heel wat mogelijkheden", aldus de bevoegde schepen, Liliane Goyvaerts (CD&V). "Zo kan er onder meer een sociaal restaurant worden voorzien, een afhaaldienst voor pakjes, een berging voor deelfietsen en deelscooters en een gemeenschappelijke was- en strijkruimte. Ook kunnen er kleinschalige activiteiten in worden georganiseerd." Voor dit project voorziet de gemeente een budget van 450.000 euro. De gemeente hoopt de kosten voor de bouw ervan te kunnen halen uit de verkoop van de gronden waar de sociale woningen zullen op worden gebouwd. "De rest van het bedrag zal onder meer worden gebruikt om de gevels van de bestaande seniorenwoningen op te frissen", aldus nog de schepen. 

In derde instantie zal de gemeente opnieuw aan de Broekelei aldaar grond aan de Swal verkopen die er daarna 12 sociale huurwoningen op zal bouwen. Ook de hondenweide zou op deze locatie worden gerealiseerd. 

Het gemeentebestuur kon voor haar project niet rekenen op de steun van oppositiepartij N-VA die van oordeel is dat de geplande bebouwing wettelijk niet mogelijk is op de bedoelde locatie. 

Lees meer over