Cel Vermiste Personen onderzoekt DNA-staal uit graf van vrouw die in 1991 overleed

Cel vermiste personen Holsbeek
Opmerkelijk beeld aan de begraafplaats van Holsbeek aan Langeveld woensdagmiddag: daar haalde de Cel Vermiste Personen met een kraan het graf open van een vrouw die in 1991 overleden is. Tot op heden is er geen identiteit van de vrouw bekend en dat hoopt de Cel Vermiste Personen nu te veranderen.

De vrouw werd in 1991 aangetroffen in een waterput van een buitenverblijf in de Attenhovendreef in Holsbeek. Dat meldt HLN. Pas na verloop van tijd werd het lichaam van de vrouw in de waterput aangetroffen, zonder enige link met de eigenaar van de pand. De identiteit van de vrouw kon nooit achterhaald worden en hoe de vrouw om het leven kwam, is ook niet duidelijk. De Cel Vermiste Personen hoopt dat nieuw DNA-onderzoek nu schot in de zaak zal brengen. Het graf werd na de tussenkomst weer gedicht. 

Volgens burgemeester Hans Eyssen (CD&V) is er geen specifieke aanleiding tot het openen van het graf. "Daar heeft men ons niets over gezegd alleszins. Het is een klassiek geval van een ´cold case´. Voor de nabestaanden zou het alleszins een hele troost zijn als ze tenminste weten wat er gebeurd is. Een geliefde verliezen zonder te weten wat er gebeurd is, is nog erger dan het wel te weten", aldus Eyssen. 

Cel Vermiste Personen
Het graf van de vrouw die in 1991 werd begraven.

Lees meer over