Politie zoekt man die vrouw verkracht terwijl kinderen slapen

De politie is op zoek naar deze man
Een 31-jarige vrouw uit Herent is op zondag 14 maart in haar eigen huis verkracht geweest door een oude kennis. Op dat ogenblik lagen haar twee kinderen vredig te slapen. De dader, een zekere T(h)omas, leerde het slachtoffer meer dan tien jaar geleden kennen in een chatroom. Ze spraken enkele keren af, maar nadien verloren ze elk contact. De federale politie heeft nu een opsporingsbericht geplaatst.

Even terug naar de avond van de feiten, zondag 14 maart na 19 uur. "Het slachtoffer was alleen thuis met haar twee kleine kindjes die lagen te slapen. Een zekere T(h)omas belde die avond aan de voordeur aan", zo begint Cleo Fraiture van lokale politiezone HerKo (Herent-Kortenberg) het verhaal. "Het slachtoffer had meer dan 15 jaar geleden gechat met deze man via een chatroom en al eens afgesproken maar verder kende ze hem niet. Ze liet hem binnen en ze begonnen wat bij te praten. Naarmate het gesprek vorderde werd hij handtastelijk. Het slachtoffer was hier niet mee opgezet en liet dit ook blijken. Hij bleef aandringen en uiteindelijk verkrachte hij de vrouw. Na de verkrachting zei de dader tegen het slachtoffer dat ze hem toch niets kon maken aangezien zij een alleenstaande moeder is met twee kinderen", aldus Fraiture.


Op dinsdag 23 maart 2021 om 12.19 uur meent het slachtoffer dat ze deze T(h)omas gezien heeft in een donkergrijze BMW 1 op het kruispunt van de Bijlokstraat en de Oostremstraat in Herent. Mogelijk betreft het hier iemand die sterk lijkt op de dader. Mocht iemand hier zichzelf herkennen dan vraagt de federale politie dat hij contact opneemt met de politie om deze piste uit te sluiten.

Beschrijving van de verdachte

De man is een dertiger van ongeveer 1m90 lang. Hij is volledig kaalgeschoren en heeft een zeer lange blond/bruine baard. Hij spreekt Nederlands met een Limburgs accent. Op het moment van de feiten droeg hij een zwarte trui, een lichtblauwe T-shirt en een beige “chino”-broek. Tijdens het gesprek met het slachtoffer vertelde T(h)omas dat hij gedurende 1 jaar in India geweest was en nog 1 jaar in een ander land. Ook zou hij vroeger met een “dikke bak” van auto gereden hebben. Verder wilde hij een tatoeage laten zetten in het buitenland. Ook was hij tegen vaccinatie voor het Coronavirus maar zou hij zich toch laten vaccineren indien dit nodig zou zijn om makkelijker naar het buitenland te reizen. Heb jij iets verdachts opgemerkt of bezit jij toevallig meer informatie over de dader? Bel dan het gratis nummer 0800/30 300.

Robotfoto van de verdachte

De man verkrachtte de vrouw terwijl haar twee kinderen sliepen

 

Lees meer over