Bart Swings opent Zavel- en Molenhuis

25 oktober 2021 | 10u31 | Gepost door annpeeters
opening
Zondag 24 oktober 2021 is het Zavel- en Molenhuis in beperkte kring officieel geopend. Peter Bart Swings is blij dat het eindelijk zover is. 

"De officiële opening van het Zavelhuis, op zondag 24 oktober, moest een groot feest worden. Al onze supporters zouden samenkomen in het gemeentehuis De Kouter, het glas heffen en een blik werpen in de mooie studio’s en woonkamers. Elke bewoner zou super enthousiast zijn studio tonen. Nadien zouden we napraten met een lekker hapje en drankje, maar corona gooide roet in het eten", zegt Katrien Staessens van Het Zavelhuis. 

In beperkte kring

"We durfden het niet aan om zoveel mensen op een te kleine oppervlakte samen te brengen. Daarvoor is Covid-19 nog te actief in onze contreien en daarom moesten wij onze achterban nog eens teleurstellen. We willen immers de verhuis van de bewoners en de start van onze werking op 8 november niet in het gedrang brengen, daarom openden we in beperkte kring. Feesten doen we later wel."

Inline-skater en schaatser Bart Swings is de trotse peter van het project. Hij mocht het Zavelhuis/Molenhuis officieel openen. "Ik ben heel vereerd dat ik mee mijn schouders mag zetten onder dit mooie project! Ik ben blij dat het Zavelhuis gerealiseerd kan worden in mijn thuisgemeente Herent."

Het Zavelhuis telt 24 studio's voor zelfstandig begeleid wonen. Het project maakt deel uit van de grote verkaveling Molenveld, centraal gelegen in Herent, dichtbij het station.

bewoners

Lees meer over