Nieuwe elektrische deelwagens aan Den Breughel vanaf voorjaar 2024

28 november 2023 | 21u59 | Gepost door annpeeters
wagen
Vanaf het voorjaar van 2024 kunnen personeelsleden en inwoners van gemeente Haacht gebruikmaken van twee nieuwe elektrische deelwagens.

Het personeel van gemeente en OCMW kan de wagens voor eigen dienstverplaatsingen gebruiken. Dankzij deze deelwagens hoeft de gemeente op termijn geen eigen dienstvoertuigen te bezitten, die na de werkuren stilstaan.

"Een elektrische deelwagen vervangt gemiddeld zes tot twaalf particuliere wagens. Ze hebben geen uitstoot en vervuilen de lucht niet. Als je je eigen (tweede) wagen weinig gebruikt, is een deelwagen bovendien beter voor je portemonnee", zegt Steven Swiggers, schepen van Mobiliteit. 

Elke Haachtenaar die minimum drie coöperatieve aandelen koopt bij Klimaan en zo mee investeert in hernieuwbare energie, kan de deelwagens gebruiken. Ook wie via energiecoöperatie ECoOB al investeerde in zonnepanelen in de gemeente kan de wagens gebruiken. Gebruikers betalen geen abonnementskosten maar enkel een uurtarief en kilometervergoeding. Via een app kunnen de wagens eenvoudig gereserveerd, ontgrendeld en afgesloten worden.

De twee deelwagens krijgen een vaste standplaats – met laadpaal – op de parking aan dienstencentrum Den Breughel. De wagens zijn herkenbaar aan hun witte kleur en rode bestickering. Beide deelwagens krijgen ook een naam, Haachtenaars kunnen hiervoor in een latere fase voorstellen doen. De naam moet beginnen met een D en een W, letters die gelinkt zijn aan de locatie van de wagen.

Lees meer over