Meer dan 800 mensen op begrafenis Gil Beullens (23), die overleed na val van torenkraan: "Ze hebben je hierboven nodig"

Gil Beullens

De 23-jarige Gil Beullens (23) uit Tildonk overleed op vrijdag 4 februari toen hij op een werf in Mortsel aan de slag was met een torenkraan en plots 30 meter naar beneden viel. Een klap die Gil uiteindelijk niet overleefde. Op zijn begrafenis werd duidelijk hoe geliefd Gil was: zo'n 800 mensen tekenden present en zijn ex-collega's bij Stageco bouwden zelf een groot podium waarop foto's van Gil op geprojecteerd werden tijdens het afscheid.

Op de tonen van 'Deutschland' van de Duitse metalband Rammstein werd de urne van Gil binnengebracht in het gebouw van Begrafenissen Pues in Herent. Dit nummer werd niet toevallig gekozen: Gil zou mee op tour gaan met Rammstein, iets waar hij erg naar uitkeek. Mama Katia was de eerste die het woord nam. "Gil was een crème van een kerel. Hij had een moeilijk parcours achter de rug, maar dat heeft hem gevormd tot de persoon die er was voor ons allemaal. Hij was ambitieus, een harde werker, een sporter, feestvierder, Lancelot én de broer van Sam. Hij zei zo vaak: 'mama, je moet leven. Wel, Gil, wij zullen jouw levensvisie verderzetten. Vanaf nu leven wij in het kwadraat. Ik herinner mij nog dat jij op 13 februari een tattoo ging laten zetten. Dat had je in een sms'je naar Sam gestuurd, maar ik had dat toevallig gelezen, terwijl mama en papa dat niet mochten weten. Ik had immers al vaak gezegd: 'niet voor je 18 jaar bent, Gil'. Maar deze keer zei ik niets. En daar heb ik nu geen spijt van. Papa, Sam, Lincy en ik zullen jouw tattoo laten plaatsen: een prachtig vlindertje. Hoe hoger, hoe liever. Je werd uit zo abrupt uit ons leven gerukt. Ik kan geen andere reden bedenken dan dat ze je hierboven nodig hebben", aldus mama Katia.

Mama Katia
Daarna was het aan de beurt aan Sam, de zus van Gil. "Wij waren twee handen op een buik. Je was mijn beste vriend, broer en peter. Je stond altijd klaar voor iedereen die je nodig had. Zo was jij. Veel mensen zullen zeggen dat '22 een jaar vol tegenslag is. Voor mij, lieve Gil, is '22 ons jaar. Gij en ik, ik en gij. 'Gilbil Beullens', zwijn, ik ben zo trots op u. Ik hou van u", besloot Sam. Waarna 'Ik hou van u' van Noordkaap volgde. 
Sam Beullens

Vervolgens nam hartsvriendin Lincy het woord. "Ik had je nog 1000 dingen te zeggen, maar ik wil je vooral bedanken om mij te maken tot welk meisje ik geworden ben. Zoals je mij geholpen hebt toen mijn papa gestorven is. Dankje, Gil."

Ook de collega's en ex-collega's van Gil waren vol lof. "Je combinatie van temperament en humor werd bij ons onmiddellijk goed onthaald. Je was leergierig en dat hielp je veel vooruit. Collega's werden vrienden en vrienden dat ben je voor het leven. Het noodslot sloeg toe en dat werd voor ieder van ons een hartverscheurend afscheid", aldus Ronald van Arcomet, het bedrijf waar Gil nu werkte. Hij zou binnenkort terugkeren naar Stageco.

"Je bent bij ons begonnen als iemand waar iets in zat. Dat was al duidelijk bij je sollicitatie. Na een tijdje viel je met je quad en kon je een halfjaar niet werken. Je had schrik dat je niet meer mocht terugkomen, maar niets was minder waar. Toen we je om 6 uur 's morgens oppikten, zag je er fris gedoucht uit. Je antwoordde dat je al gaan fitnessen was. Je had een passie voor hoogte en snelheid. Je zou op je 23e al mee op tour gaan met Rammstein. Je had op die leeftijd al zoveel bereikt want anderen op hun hele leven niet bereiken. Kleine, we hebben het moeilijk maar we slaan er ons wel door. Bij Stageco hadden we niet enkel een collega aan jou, maar ook een broer, een zoon. Kleine, zo noemden we hem, maar hij was groots in daden", vertelde Bart van Stageco.

Gil Beullens
Gil Beullens
Gil Beullens
Gil Beullens
Gil Beullens