KVC Haacht en Sparta Haacht-Tildonk worden samen één club in 2025-2026

Een handvol jaren geleden speelden het toenmalige Sparta Haacht Statie (links) en KVC Haacht B nog in dezelfde reeks in vierde provinciale

De fusie tussen Sparta Haacht Statie en FC Tildonk is pas sinds dit seizoen een gegeven. Nu komt er een nieuwe aan in het Haachtse voetballandschap. Sparta Haacht-Tildonk en KVC Haacht gaan samen vanaf het seizoen 2025-2026.

Als eerste stap in deze fusie starten ze het seizoen 2024-2025 met een samenwerking voor alle jeugdploegen. De seniorenploegen van beide clubs behouden hun aparte werking en zullen dit seizoen gebruiken om zich voor te bereiden op een volledige integratie. Dit betekent dat ze het seizoen 2025-2026 zullen aanvatten als één club.

“KVC en Sparta bundelen hun krachten. De twee voetbalclubs ondertekenden op 11 maart een intentieverklaring om samen te smelten. De fusie zal ten laatste ingaan op 15 april 2025 en maakt van de nieuwe voetbalclub meteen de grootste sportvereniging in Haacht: meer dan 1.000 leden, bijna 500 jeugdspelers en 40 ploegen”, klonk het. Hiermee zou het één van de grootste clubs van de ruime regio worden.

“Deze fusie kwam er een beetje bij verrassing. Ongeveer anderhalve maand geleden moesten we met Sparta en KVC Haacht samen met de gemeente vergaderen omtrent de veldbezetting aan het sportcomplex Den Dijk in Wespelaar. Daarna werd er tussen pot en pint door de aanwezigen eens voorzichtig geopperd of een fusie niet wenselijk was. KVC kwam met dit voorstel af, het werd voorgelegd aan het Spartabestuur en aanvaard”, wist Spartavoorzitter Koen Goovaerts. “We groeien jaarlijks tien procent, maar we hebben problemen naar de bovenbouw toe. Deze fusie moet dit oplossen", besluit hij.

Lees meer over