Haachtse Zomerbar gaat voor dubbele editie

5 augustus 2021 | 19u34 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
zomerbar haacht
Nadat ze vorig jaar voor een contactloze versie van hun zomerbar zijn moeten gaan, organiseert Les Cousins vzw dit jaar voor hun vijfde editie twee keer een zomerbar in augustus. Op de weide van de Heerlykheid van Roost worden er gedurende twee lange weekends, van 5 tot 8 en van 12 tot 15 augustus, tal van activiteiten georganiseerd om mensen weer samen te brengen. Optredens, workshops, fietstochten en een zomers terras met hapjes en drankjes zijn opnieuw de succesvolle ingrediënten.

Om coronaproof zoveel mogelijk mensen te kunnen ontvangen, hertekenden de organisatoren het grondplan, waardoor ze zitplaatsen aan 500 bezoekers kunnen bieden. "We werken hierbij met een app voor alle bestellingen", vertelt Cedric. "Ook betalingen gebeuren helemaal cashless."  Daarnaast blijven de initiatiefnemers inzetten op duurzaamheid. Zo bannen ze wegwerpplastics en voorzien ze herbruikbare glazen, papieren rietjes en andere ecologische alternatieven.

Zoals elk jaar zetten ze ook dit jaar in op beleving. "Op zaterdag en zondag van beide weekends kan je je inschrijven voor betalende workshops van erkende workshopgevers, zoals hout branden op boomschors of zelf gelaatsverzorging maken"  gaat hij verder. "Op donderdag 12 augustus programmeren we een comedy-avond. We voorzien op ons podium ook een plekje voor lokaal en muzikaal talent. De sound van de Zomerbar wordt aan elkaar gemixt door diverse, relatief lokale DJ’s."

Daarnaast zijn er ook tal van activiteiten gericht op kinderen. "Op zaterdag 7 augustus staan de acteurs van B.V. Natuur op ons podium", verduidelijken ze.  "Zij geven om 14 en 17u30 een unieke, acrobatische en kindvriendelijke voorstelling. Wij verwachten veel oeh’s en aah’s. Ons plein ligt vol met speelmateriaal, de Wally’s zitten ook dit jaar weer goed verstopt én als kers op de taart kan je op zaterdag 14 augustus een bezoek brengen aan onze pop-up kinderboerderij. Met hier en daar nog een workshop is ons kinderprogramma compleet."

Ook de sportliefhebber vindt zijn gading op de Zomerbar. Op zondag 8 augustus kan de fervente of minder fervente fietser deelnemen aan hun fietstocht, naar keuze van 25, 50 of 80 km. Op zondag 15 augustus staat de walk- en run for nature in samenwerking met Natuurpunt op het programma.

Voor meer informatie kan men terecht op www.lescousinsvzw.be

Lees meer over