19% rijdt wel eens rond met glas teveel op, nieuwe BOB-campagne op komst

Politie
Deze zomer zijn er weer volop festivals, barbecues of andere festiviteiten waar iedereen elkaar terug ontmoet na twee coronazomers. De nieuwe BOB-zomercampagne ‘Deze keer ben ik BOB’ wil mensen ertoe aanzetten om niet onder invloed achter het stuur te kruipen.

"Dat is nodig, want uit een recente studie blijkt dat 19% van de Belgen wel eens rondrijdt met een glas te veel op zonder dat ze daar volgens zichzelf de effecten van voelen. Het Europese gemiddelde is 9%", zegt Paul Belmans, coördinator verkeer en mobiliteit van de politiezone BHK (Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen). Tijdens de campagne wordt benadrukt dat BOB geen taak is die steeds door dezelfde persoon moet opgenomen worden.

Miss België 2020 Celine Van Ouytsel zet zich als ambassadrice achter de nieuwe campagne en heeft een exclusief BOB-t-shirt ontworpen dat op enkele grote festivals kan gewonnen worden door geëngageerde BOB’s. "Onze politiezone zal tijdens de maanden juli en augustus extra controles doen op alcohol- en drugsgebruik. Dagelijks zullen weggebruikers willekeurig uit het verkeer gehaald worden om een alcohol en/of drugtest af te leggen", zo geeft Belmans aan.

Lees meer over