Melkboer Jean 75 jaar muzikant

29 januari 2020 | 19u24 | Gepost door redactie
Melkboer Jean 75 jaar muzikant
Op 14 januari 1877, op de dag van de patroonheilige van de parochie, werd in Bierbeek officieel de ‘fanfarenmaatschappij Sint-Hilarius’ opgericht. Ondertussen is de fanfare reeds lang een harmonie geworden maar nog steeds wordt in deze periode feest gevierd. Zondag 19 januari luisterde de harmonie naar aloude traditie de hoogmis op, nadien kwamen muzikanten en steunende […]
Het bericht Melkboer Jean 75 jaar muzikant verscheen eerst op Leuven Actueel.

Op 14 januari 1877, op de dag van de patroonheilige van de parochie, werd in Bierbeek officieel de ‘fanfarenmaatschappij Sint-Hilarius’ opgericht. Ondertussen is de fanfare reeds lang een harmonie geworden maar nog steeds wordt in deze periode feest gevierd. Zondag 19 januari luisterde de harmonie naar aloude traditie de hoogmis op, nadien kwamen muzikanten en steunende leden samen in de parochiezaal voor hun jaarlijkse algemene vergadering met aansluitend een feestelijke receptie.

Dit jaar was wel heel bijzonder want hun oudste muzikant Jean Christens speelt exact 75 jaar mee in de harmonie. “Muziek zit hem blijkbaar in de genen, want op zevenjarige leeftijd leerde hij al piano spelen bij toenmalig koster Jozef Dockx. Op veertienjarige leeftijd dan, in 1945, startte hij samen met 20 andere nieuwelingen als spelend lid van de toenmalige fanfare. Eerst op klarinet, later op sax alto en uiteindelijk op sax tenor. Niemand had toen durven vermoeden dat hij dit 75 jaar zou volhouden”, zegt Michaël Vanhulst,  voorzitter Koninklijke Harmonie Sint-Hilarius Bierbeek.

Jean had het altijd druk genoeg met zijn melkrondes en zijn grote tuin maar daarnaast was er dan nog de harmonie die gedurende 75 jaar een zeer belangrijke plaats in zijn leven innam. “De vele repetities en de concerten waren heilig en hij maakte er een erezaak van om praktisch altijd aanwezig te zijn. Hoe dikwijls is het trouwens niet gebeurd dat hij na de repetitie nog moest gaan eten, omdat het ervoor niet gelukt was.”

Alle gelegenheden waren goed om een tournee te betalen voor zijn mede-muzikanten: elke verjaardag, elke kermis mochten ze op zijn gezondheid een pintje drinken. “Als er voor een feestmaaltijd boter, room, melk of eieren nodig waren werden die ook steeds gul gesponsord door onze muzikale melkboer.”

Voor al wat Jean de afgelopen 75 jaar voor de harmonie heeft betekend, werd hem zondag de gouden trofee van bijzondere verdienste toegekend. Hierop werd samen met de voorzitter geklonken, voor één keer niet met cava, maar wel met een lekker glaasje melk!

Het bericht Melkboer Jean 75 jaar muzikant verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over