Hulpgoederen voor getroffen Turkse regio's mogen tot zaterdagavond binnengebracht worden bij Guido en Annemie

9 februari 2023 | 12u56 | Gepost door annpeeters
dekens
Guido Rooseleer en  Annemie Geldhof uit Korbeek-Lo organiseren een inzameling van hulpgoederen voor mensen in de door aardbevingen getroffen regio's in Turkije. 

"Tijdens onze verbouwingen was Goturck een tijdje bij ons op de werf aan het werk. Hij is een hele lieve en behulpzame Turkse man, waarmee we onmiddellijk een goede band hadden. Zelfs nu de werkzaamheden allemaal achter de rug zijn, hebben we nog af een toe contact met hem en zijn echtgenote", zeggen Guido Rooseleer en Annemie Geldhof uit Korbeek-Lo.

"Toen we van de zware aardbevingen in zijn thuisland hoorden, hebben we onmiddellijk contact met hem opgenomen met de vraag of er familieleden of vrienden van hem onder de slachtoffers konden zijn. Gelukkig niet, want hij is uit een ander gebied afkomstig. Hij was wel zwaar aangeslagen door alle informatie die hier stilaan binnen sijpelde. Vandaag contacteerde hij ons opnieuw met het nieuws dat hij met een groep landgenoten uit het Brusselse een actie opgestart had om dringende hulpgoederen naar Turkije te sturen. Zij verzamelen vooral beddengoed en warme winterkleding. Het is er immers volop winter met temperaturen tot -20°C."

Afleveren in Korbeek-Lo

"Mochten jullie dekens, donsdekens, slaapzakken en warme winterkleding (ook voor kinderen) op overschot hebben, heel welkom bij ons! Wij verzamelen alles voorlopig in onze garage, zaterdagavond wordt het opgehaald en begin volgende week overgevlogen naar Turkije."

Update: door het grote succes wordt de actie on hold gezet. Nu start het sorteer- en inpakwerk en kan het vervoer geregeld worden. 

Lees meer over