Hoera, Gusta Peeters 100 jaar!

22 december 2021 | 15u35 | Gepost door annpeeters
Gusta

Burgemeester Johan Vanhulst en schepen Cil Cuypers brachten gisteren gelukwensen en cadeautjes aan huis vanwege de gemeente, de provincie én het koningshuis. Bij een heerlijk stuk gebak blikte Gusta tevreden terug op haar lange leven.  

Gusta werd geboren op 21 december 1921 in Bonheiden. Zij groeide er op, volgde de opleiding verpleegkunde en werkte als verpleegster in het Mechelse. Als 18-jarige behaalde zij het ‘Bekwaamheidsbrevet Luchtbescherming’, een attest dat ze nu nog fier bovenhaalt. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog, op 29 november 1944, ontsnapte Gusta nipt aan de dood bij een luchtaanval met een V1-bom op het ziekenhuis in Mechelen, een moment dat ze nooit zal vergeten.

Op 12 april 1947 trouwde Gusta met Jules Verschueren en samen kregen zij 5 “flinke en brave” zonen. Haar echtgenoot was beroepsmilitair en daarom woonden zij 30 jaar in Bevekom, dicht bij de kazerne. Later kwamen er 5 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen. Na een tussenstop van 10 jaar in Korbeek-Lo verhuisden ze in 1991 naar de Dreefstraat in Bierbeek. Gusta en Jules waren 68 jaar getrouwd toen Jules in 2014 overleed. Sindsdien woont Gusta alleen thuis, met de nodige thuishulp en ondersteuning van de kinderen.

Het geheim van Gusta om zo lang te leven? “Niet stilzitten en blijven werken!”, grapt ze. Tegenwoordig vult Gusta haar dagen met het lezen van de krant, het oplossen van kruiswoordraadsels en TV kijken. “Ik kijk graag naar sport, het liefst van al nog naar snooker!” Tot 5 jaar terug schilderde Gusta heel graag. “Op mijn 54 jaar trok ik naar de tekenacademie in de Romaanse Poort in Leuven.” Ook vandaag nog hangt de woonkamer van Gusta vol met eigen werk: olieverf op doek en aquarellen. Misschien een idee voor een tentoonstelling aan de “Wall of Local Fame” in de borre?

Lees meer over