Figureren, regisseren, en Street art-foto’s maken, dat zijn de passies van Michel Geysens

Michel Geysens
Je start met een hobby, neemt er nog eentje bij en nog eentje, zo gaat dat bij Michel Geysens (55) uit Bierbeek. En dan hebben we het niet over lopen of fietsen, neen Michel heeft drie unieke passies, waar hij graag over vertelt.

Je zal Michel ongetwijfeld al op televisie gezien hebben, als figurant in een serie, film of reclamespot. “De eerste serie waarin ik figureerde was Recht op Recht, in het jaar 2001. De daaropvolgende jaren heb ik zowat aan alles meegedaan: van Aspe, Thuis, Witse, Familie, Zonen van Van As tot een aantal Vlaamse films als de Hel Van Tanger, De Helaasheid der Dingen en de meeste programma’s van Woestijnvis. Doordat je regelmatig dezelfde mensen tegen komt, bouw je echt een vriendschapsband op met de mensen achter de schermen. In de beginjaren deed ik tot dertig opnames per jaar. Vroeger was het een hele kleine wereld, nu is dat wel anders. Iedereen zit nu in een database, je bent één van de duizenden, waardoor de kans ook kleiner wordt om gekozen te worden”, zegt Michel Geysens.

De stap naar acteur niet gezet

“Vlaanderen is zeer klein om fulltime te leven van acteur zijn en dan had ik in mijn jeugd andere keuzes moeten maken inzake studies. Figuranten worden ook wel betaald, volgens de belangrijkheid van de prestatie, maar dat moet je echt zien als een vergoeding voor je onkosten. Ik ben begonnen als gewone figurant, waar je in de massa staat, maar door mezelf te bewijzen, kreeg ik steeds betere opdrachten zoals edelfiguraties met tekst en verschillende reclamespots alsook een bijrol in één van de laatste internationale films van Koen De Bouw (Coffee). De beste herinneringen heb ik aan de film met Koen De Bouw, de Helaasheid der Dingen en de babbel met Matthias Schoenaerts tijdens de opnames van Rundskop.”

Michel wordt wel al eens herkend op straat: “De herkenning en voornamelijk de vriendschap met cameramannen, schminksters, mensen van de belichting en mede-figuranten, zijn voor mij de belangrijkste redenen om ermee door te gaan. Dat er nu meer afgunst is tegen in de beginjaren, moet ik erbij nemen.”

Toneelregie

Doordat Michel geboeid was door het wereldje, is hij ook toneelregisseur geweest: “Ik heb 5 jaar regie gedaan van jeugdtoneel en 1 productie van volwassenen.”

Fotografie

Naast nog af en toe figureren, heeft Michel zich ook toegelegd op fotograferen van Street art in binnen- en buitenland. “Ik heb een eigen facebookpagina en instagrampagina gemaakt met foto’s van mijn passie, namelijk Street art fotograferen. Hierover was ik eind vorig jaar nog te gast in het programma van Michel Follet op Eclips TV.  Om mijn hobby niet te laten uitdraaien op totale chaos, heb ik een naam gekozen waaronder ik alle Street art fotografeer en publiceer nl. Chaoz 64. Mijn dochter tekende voor mijn bezigheden een logo, dat naar fotografie verwijst.  Buiten mijn eigen pagina, doe ik ondertussen ook de fotografie van verschillende events, waaronder het carnaval bij de Orde van de Pietermannen en het ijshockey van Leuven (Chiefs), waar ik zowel de binnen- als de buitenlandse matchen fotografeer.”

Michel Geysens 1

Lees meer over