Elias Meeus behaalt nieuw Belgisch record

29 juli 2019 | 12u38 | Gepost door redactie
Elias Meeus behaalt nieuw Belgisch record
Zwemmer Elias Meeus (16) uit Korbeek-Lo nam in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku deel aan het European Youth Olympics Festival, het olympisch zwemkampioenschap voor jongeren. In januari van dit jaar wist Elias zich te selecteren met een tijd van 52.41 op de 100 meter vrije slag. In Baku kon Elias zijn tijd verbeteren en zwom de […]
Het bericht Elias Meeus behaalt nieuw Belgisch record verscheen eerst op Leuven Actueel.

Zwemmer Elias Meeus (16) uit Korbeek-Lo nam in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku deel aan het European Youth Olympics Festival, het olympisch zwemkampioenschap voor jongeren. In januari van dit jaar wist Elias zich te selecteren met een tijd van 52.41 op de 100 meter vrije slag.

In Baku kon Elias zijn tijd verbeteren en zwom de 100 meter vrije slag in 51.59, goed voor een plaats in de halve finale. Daar zwom hij een persoonlijke besttijd van 50.84, wat meteen ook een nieuw Belgisch jeugdrecord is.

Elias nam voor ons land ook deel aan de reeksen 4x 100 vrije slag mixed (5e plaats in de finale), 4 x 100 vrije slag heren (7e  plaats in de finale), 200 meter vrije slag (31e plaats) en 4 x 100 wisselslag mix (10e plaats).

“Het was een prachtige eerste internationale ervaring, met ups en downs”, zegt Elias Meeus. “Ik heb volop genoten en kon rekenen op een resem trouwe supporters waaronder mijn ouders en grootouders. Ook mijn coach heeft me enorm gesteund. Ik wil al deze mensen ongelooflijk bedanken.”

Het bericht Elias Meeus behaalt nieuw Belgisch record verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over