De Skippies uit Bierbeek winnen zeven medailles op het wereldkampioenschap ropeskipping in de VS

27 juli 2023 | 09u58 | Gepost door feija.vanhoudt…
Showteam

Het team ropeskippers uit Bierbeek bestaat amper drie jaar maar behaalde op het wereldkampioenschap in Colorado Springs tweemaal goud, tweemaal zilver en driemaal brons.

Drie coaches trokken vorige maand samen met dertien ropeskippers naar de Verenigde Staten. Echter sloeg drie weken voor vertrek het noodlot toe: “Drie weken voor vertrek brak Stef Herregods zijn voet, we waren genoodzaakt een vervanger te zoeken voor onze topskipper… gelukkig speelde Pieter-Jan De Backer van Siluskip Zele onze reddende engel. Het was een zware periode van extra trainingen om alles rond te krijgen, maar dat heeft geloond. Hij werd samen met zijn team tweede op het onderdeel ‘single rope teamfreestyle’”, aldus hoofdcoach Goedele Peeters.

Lorena Premereur won ook zilver, dit keer in het onderdeel ‘single rope individual freestyle’. “Goud werd dan weer gewonnen door ons show-team. We werden als enige team van België geselecteerd om mee te doen aan het onderdeel ‘best show-team’. Het is surreëel dat we eerste werden, ik ben enorm trots op al mijn skippies. Daarbij haalden we nog een gouden medaille binnen: Klaas Van Mechelen, Tibo De Schepper en Tim Branswyk wonnen samen goud op het onderdeel ‘double dutch single freestyle’. Dat hebben ze zeker en vast verdiend”, zegt Goedele Peeters.

“Dit alles hadden we niet kunnen realiseren zonder ons bestuur dat als een blok achter alle skippies staat. Ik wil hun dan ook enorm bedanken voor al het harde werk. Wat ons zo sterk maakt is onze moeilijkheidsgraad, afwerking en choreografie. We springen op de muziek en iedereen zit constant in de touwen of is aan het draaien. In België ligt het niveau sowieso heel wat hoger dan in andere landen. De competitie is in België zeer sterk en dat maakt ons geslepen. Ik denk dat het mede daardoor is dat we zulke goede prestaties hebben kunnen neerzetten op het wereldkampioenschap”, overdenkt de hoofdcoach.

“Ik hoop dat met deze prestaties op wereldniveau onze sport wat meer belangstelling gaat krijgen en dat we mogen groeien naar een olympische sport. Dat is wat ik wens voor de toekomst van ons team”, besluit Peeters.

double dutch single freestyle
Goud op de double dutch single freestyle
single rope team freestyle
Zilver op single rope team freestyle
Showteam
Goud voor het showteam
Mixteam
Het mixteam met Alec Meysami Fard, Hanne Huyghe, Manon Orban, Lorena Premereur, Aiko Hendrick en Ben Vebraeken
Video file
Zilver op double dutch single rope teamfreestyle

Lees meer over